EKONOMİ Haber Girişi : 22 Nisan 2010 11:13

Rize de Kutlu Doğum Coşkusu

Rize de Kutlu Doğum Coşkusu

Rize Müftülüğü ve 24 sivil toplum kuruluşunun iştirak ettiği kutlamalar,14 Nisan 2010 Çarşamba günü  İl Müftüsü İlyas SERENLİ ve 24 sivil toplum Kuruluşu temsilcileri ile beraber esnaf ve halka Peygamber Efendimiz(s.a.v) temsil eden gülü takdim ve hafta içinde yapılacak faaliyetlere davet ederek başlandı.

Kutlu doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ilimize gelen Hüseyin GONCAGÜL  ve ekibi 14.04.2010 Çarşamba günü saat 14:00 de  İsmail Kahraman Kültür Merkezi Konferans Salonunu hınca hınç dolduran ilköğretim öğrencilerine sundukları tiyatro gösterileri  ile coşkulu dakikalar yaşattılar.
Kutlu Çocuk Programı ile salonu dolduran öğrencileri yarıştıran Goncagül,öğrencilere hediyeler dağıttı.

Aynı gün akşam saat 19:45 de İsmail Kahraman Kültür Merkezi Konferans Salonunda ,İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr.Abdülaziz BAYINDIR “Kur’an ve Medeniyet İnşası” konulu bir konferans verdi. Konferans da Kur’an-ı Kerimde her konunun en ince ayrıntısına kadar varılabileceğini belirten BAYINDIR ,eğer bunu yapabilirsek Kur’an-ı Kerim deki medeniyeti inşa ederiz, dedi.

Konferans sonunda Erkek Kur’an Kursları arasında düzenlenen Bilgi yarışmasında dereceye giren ;

1:Zavendikli Mustafa Hoca Kuran Kursu

2:Camidağı Köyü Kuran Kursu

3:Veliköy Köyü Kuran Kursu  öğrencilerine hediyeler takdim edilirken ,konferansa katılan halka İslam İlmihali dağıtıldı.

2010 yılı Kutlu doğum Haftası etkinliklerinin 2 inci günü olan 15.04.2010 Perşembe günü cumhuriyet Meydanında  geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “Kızılay’a Kan Bağışı Kampanyası” düzenlendi.
Kampanyaya İl Müftüsü İlyas SERENLİ,Müftülük personeli ve Halk tarafından yoğun ilgi gösterilirken,Müftü SERENLİ;İnsanların yılda en az bir defa kan vermesi gerektiğini belirterek,”tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz” dedi.

Etkinliklere  16.04.2010 Cuma günü devam edildi. İstanbul Fatih İlçe Müftülüğü Vaizlerinden Muteber Gülsefa UYGUR hanımefendi tarafından “Kur’an ve Hz.Peygamber” konulu bir konferans verdi.

Konferansın ardından İstanbul Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Kadınlar Korosu, Kutlu Doğum Haftası'na özel ilahilerden bir demet sundu. Peygamber sevgisini ilahi ve kasidelerle anlatan 18 kişilik kadın korosu, izleyenler tarafından büyük ilgi gördü.

Program sonunda Kız Kur’an Kursları arasında düzenlenen Bilgi Yarışmasında dereceye giren ;

1:Atmeydanı Mah.Ortaalan Kız Kur’an Kursu

2:Güzelsırt Kız Kur’an Kursu

3:Mehmet Mataracı Kız Kur’an Kursu öğrencilerine  hediyeleri takdim edildi.

Etkinlikler kapsamında Kur’an-ı Kerimin nüzulünün 1400.yılı münasebetiyle Din Görevlileri,Kur’an Kursu öğrencileri ve cami cemaatlerinin katılımıyla gerçekleştirilen 1400 hatmi şerifin duası için Merkez Sahil Camiinde “Mevlid-i Şerif ve Hatim Duası” programı düzenlendi.

2010 yılı Kutlu doğum Haftası etkinlikleri ulusal ve yerel yayın yapan Çay Televizyonunda yöneticiliğini İl Müftüsü İlyas SERENLİ’nin yaptığı İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Abdülaziz BAYIRDIR ve RizeÜniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr.Süleyman MOLLAİBRAHİMOĞLU ‘nun konuşmacı olarak katıldığı “Kur’an ve Medeniyet İnşaası” konulu Tv Programı ile sona erdi.

Ayrıca İlköğretim ve lise Öğrencileri arasında Kompozisyon,şiir,hutbe ve Peygambere mektup yarışmaları ,Erkek Kur’an Kursları arası futbol turnuvası düzenlenerek dereceye girenlere ödüller verildi.