EKONOMİ Haber Girişi : 09 Eylül 2010 04:00

Rahib Francis Dondu'den Müftü Canbolat' a Bayram Ziyareti

Rahib Francis Dondu'den Müftü Canbolat' a Bayram  Ziyareti

Bebekli Kilisesinin Rahibi Dondu ve Danışmanı, Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat’a makamında Bayram Ziyaretinde bulundular.

Kendilerini makamında ağırlayan Müftü İsmail Canbolat, onlara ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Sıcak bir ortamda geçen ziyarette Canbolat, Francis Dondu 'a dinler arası diyaloğun önemini anlattı. Francis Dondu ; Kardinal Jean-Louis Tauran selamını ve bayram mesajını getirdiklerini belirtti.

İnsanların birbirleriyle barış içinde yaşamasının birbirlerini anlamasına bağlı olduğunu anlatan Canbolat, "Bayramlar tüm insanlık için birlik beraberlikte, kaynaşma, dayanışmada  yakınlaşmada kardeşliğin tesisinde önemli yer tutmaktadır. Adana'da farklı dinlere ve ırklara sahip binlerce insan yaşamaktadır. Biz Müslümanlar olarak farklı dinlere sahip insanlara her zaman kucak açtık ve hoşgörü içerisinde bulunduk Hiçbir zaman Din ayrımı yapmadık. Bunun en güzel örneği Adana'da yaşanıyor." dedi.

Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat, Francis Dondu'ya ziyaretinden dolayı teşekkürlerini iletti ve Kuran ve ilmihal hediye etti. Dondü 'ün ziyaretinde, Müftü Yardımcısı Cafer Erol, Hac ve Umre Müdürü Hasan Kök, Kur'an Kursları Müdürü Nurettin Koçak, Tercüman Şenol Demirci İl Murakıbı Mustafa Bülbülve Bilgi İşlem Sorumlusu Ahmet Tokdemir hazır bulundular.