EKONOMİ Haber Girişi : 09 Eylül 2010 03:52

Denizli Güney'de Kadir Gecesi Coşkuyla İhya Edildi

Denizli Güney'de Kadir Gecesi Coşkuyla İhya Edildi
Kuranın indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir Gecesi Güney Çarşı Camiinde coşkuyla kutlandı.
Akşam namazından sonra Merkez camilerdeki görevlilerin okuduğu mevlitle başlayan program İlçe Müftü vekili Abdullah Yalman’ın vaaz ile devam etti. Yalman vaazında ‘Bir ömre bedel olan Kadir Gecesinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini, bu geceyi en güzel bir şekilde değerlendirmenin de Kur’an ve namazla olabileceğini, ayrıca bu gece yapılan duaların kabul olduğunu, bu sebeple herkes için dualar etmemiz ve bu gece geçen ömrümüzün bir muhasebesini yapmamız gerektiğini’ anlattı. Yapılan duanın ardından teravih namazı kılındı.  Namazdan sonra halkın yoğun bir katılım gösterdiği sakal-ı şerif ziyareti yapıldı. Sakal-ı şerif ziyaretinin Kutsal beldelerin görüntülerinden oluşan slaytların ve okunan ilahilerin eşliğinde yapılması ziyarete ayrı bir manevi hava kattı. Tüm köylerden vatandaşların da katıldığı ziyarete çok büyük katılım oldu. Erkek cemaatin ziyaretinin ardından ziyarete büyük teveccüh gösteren hanımlar ziyaretlerini yaptılar. Gece geç saatlere kadar süren ziyaretin ardından cemaatle tesbih namazı kılındı.
Namazdan sonra ise bütün cemaatle birlikte bütün geçmişlerimiz ve bütün şehitlerimiz için okunan Kuran-ı Kerim hatmi ile birlikte tehlilat ve tesbihatlar çekildi. En sonunda orada okunan ve daha önce okunmuş olan yaklaşık 20 Kur’an hatmi ile 700 bine yakın tesbihatın duası yapıldı.
Kadir gecesinin yoğun bir şekilde kutlanmasından çok memnun olan vatandaşlarımız programa emeği geçen bütün herkese teşekkürler edip hayır duada bulundular ve bu programların devamlı yapılması talebinde bulundular.