EKONOMİ Haber Girişi : 17 Nisan 2010 00:27

Ordu ve Fatsa da Kutlu Doğum Etkinlikleri

Ordu ve Fatsa da Kutlu Doğum Etkinlikleri
Ordu ve Fatsa Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kermes açıldı.
 
Ordu Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kermes açıldı.
 Orta Cami yanında bulunan alanda kurulan çadırda açılışı yapılan kermes öncesi Ordu Müftü Vekili Kemal Menceloğlu, Kutlu Doğum Haftası’nın hayırlara vesile olmasını diledi.
 
Menceloğlu, kermesten elde edilecek gelirlerin tümünün cumartesi günü temeli atılacak olan Bölge Yatılı Kur'an Kursu inşaatına harcanacağını ifade ederek, "Bu nedenle madden ve manen katkı da bulunmasını talep ediyoruz. Zira bizim bu müesseslerimiz sizin yaptığınız bu tür yardımlarla ayakta durmaktadır. Bu kermesin açılışın da emeği geçen bütün personelimizden Allah razı olsun" diye konuştu.

 Açılışa Ordu Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Belediye Başkanı Seyit Torun ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Fatsada Kutlu Doğum Etkinlikleri
 
Ordu’nun Fatsa ilçesinde, “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında Kur’an kursları öğreticilerinin hazırladığı gıda ve mefruşat kermesi açıldı.
 Fatsa Belediyesi karşısında bulunan gıda ve mefruşat kermesinin açılışına Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya ve İlçe Tarım Müdürü Ahmet Doğruca da katıldı. İlçe Müftüsü Şenel Yılmaz kermesin açılışında yaptığı konuşmada, ilahi vahyin son ve tamamlayıcı halkası İslam'ın ve onun Peygamberi Hz. Muhammed'in insanlığa çağrısını doğru ve etkin bir şekilde tanıtmak, Hz peygamber sevgisi etrafında topluma birlik ve beraberlik mesajları sunmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Türkiye'de 1989 yılından bu yana Kutlu Doğum Haftası programları düzenlendiğini belirtti.
 Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ise, "İnsanlık tarihinin şahit olduğu müstesna doğumlardan biri olan Peygamberimizin doğum yıldönümünü idrakinin mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamberler insanlara örnek ve model olarak gönderilen şahsiyetlerdir. İnsanlara, iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirini sevmeyi paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli davranmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımaz boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısaca her şeyin en güzelini ve en iyisini tebliğ ve tavsiye etmişlerdir" dedi.
 Kermes açılış programı, gıda ve mefruşat kermesinin gezilmesinin ardından yapılan ikramla sona erdi.
 Fatsa İlçe Müftülüğü'nce 14-20 Nisan tarihleri arasında ilçede çeşitli etkinlikler yapılacak.