EKONOMİ Haber Girişi : 16 Nisan 2010 22:45

Peygamber Sevgisi Salona Sığmadı

Peygamber Sevgisi Salona Sığmadı

Kur’an-ı Kerim’in nüzulünün 1400. yılı ve Hz. Peygamber’in (sav) doğumunun 1439. doğum yılı olarak kutlanan ‘Kutlu Doğum Haftası’ Siirt’te başladı. Kutlamalara minik ilahi grubu ve ünlü tasavvuf sanatçısı Dursun Ali Erzincanlı damgasını vurdu.

 

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törene, Siirt Valisi Necati Şentürk,Siirt Vali yardımcıları, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, Siirt Emniyet Müdürü Celali Topuz, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Fikret Bayraklı, Siirt Müftü Vekili M. Baki Bilgili, daire amirleri ve çok sayıda bay ve bayan  katıldı.

 

Hafız İbrahim Çoban’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Minikler ilahi gurubu seslendirdiği bir birinden güzel ilahilerle izleyicileri duygulandırdı.

 

 

Siirt Valisi Necati Şentürk yaptığı konuşmada, peygamber sevgisine değindi: Vali Şentürk konuşmasında, Peygamber Efendimizi anlatmaya kelimelerin yetersiz kaldığını belirterek, "O bir derya, o bir umman, o bir okyanustu. Dünyanın bütün ağaçları kalem olsa onu anlatmaya yetmez.Onun bütün özelliklerini, ancak Allah'u Teala bilir. Ona yalvarıyoruz bizi bırakma, bu aziz milleti yalnız bırakma diye.Bütün kainat onun için yaratıldı.Allahu teala ilk olarak onun ruhunu yarattı." dedi. Vali Şentürk, daha sonra Tillo alim şairlerinin yazdığı bir şiir okuyarak herkesi duygulandırdı.

 

 

Ünlü tasavvuf sanatçısı Erzincanlı'ya kutlamalara katılan hayranları  büyük ilgi gösterdi. Ünlü sanatçı sahnede şiirlerini seslendirirken minik hayranları da cep telefonlarıyla Erzincanlı'nın fotoğraflarını çekti. Dursun Ali Erzincanlı, yaklaşık bir buçuk saat sahnede kaldı.

İlköğretim Lise ve dengi okullarda Hz. Peygambere yazılan Şiirlerin okunmasının ardından dereceye girenlere Siirt Valisi Necati Şentürk tarafından altın ve kitap hediye edildi.

 

Siirt Müftü Vekili M.Baki Bilgili kapanışta yaptığı konuşmada, Peygamber sevgisi ve Kur’an-a değindi:

 

Bilgili, Diyanet işleri Başkanlığımızın bu yılı Kur’an’ın nuzül yılı olarak ilan etmiş, hakkı batıldan, aydınlığı karanlıktan, ilmi ilimsizlikten, göreni görmeyenden ayrıştıran ve hidayere erip hakka kavuşturmayı arzulayanlara hidayet güneşi olarak doğan Kur’an-ın nuru bütün insanlığa barışı, huzuru esenliği ve kurtuluşu hem dünyada hem de ahiret için müjdelemiştir.

 

Bilgili, bu yüce kitabın aziz ve şanlı nebisini ve nuru Muhammedi’yi kainattan bir lahza dahi olsa uzaklaştığını düşünmek bile istemediklerini, çünkü ol nuru Muhammedi’i kainattan kaybolursa insanlık kökten kaybolur fena olur.’’ Dedi.

 

Haber: Nezir Obut