EKONOMİ Haber Girişi : 31 Mayıs 2010 00:27

Ordu Müftülüğünü Bölge Finalinde Temsil edecek yarışmacılar belli oldu.

Ordu Müftülüğünü Bölge Finalinde Temsil edecek yarışmacılar belli oldu.
2010 yılı camiler ve din grevlileri haftası etkinlikleri doğrultusunda 28.mayıs 2010 cuma günü saat 10.30 da Ordu bölge yatılı Kur an Kursu Camiinde yapılan hafızlık İl birinciliği final yarışmasında Ünye merkez büyük Camii İmam Hatibi Ahmet Alkış birinci olurken Fatsa Sahil Camii İmam Hatibi Aydın Güneş ikinci Perşembe İlçesi İmam Hatiplerinden Salim Özdemir İl üçüncüsü oldu
 
Yine Kuran ı Kerimi güzel okuma yarışmasında 9 ilçe temsilcilerinin yarıştığı final bölümünde  ilçemizi temsilen  yarışmaya katılan Ünye merkez Döşemedibi Mahalle camii İmam Hatibi Süleyman Şemsek ise okuduğu güzel Kuran ı Kerimle İl birincisi oldu. Yarışmada Fatsa merkez Sahil Camii Müezzin Kayyımı Fahri Oran İl ikincisi olurken üçüncülüğü Perşembe Merkez Camii İmam Hatibi Abdulkadir Öney dördüncülüğü ise Ordu Merkez valilik yanı camii İmam Hatibi Yunus Üste kazandı.
Yarışma sonunda  hafızlık İl birinciliğini kazanan Ünye merkez büyük camii İmam Hatibi Ahmet alkış 06 haziran 2010 günü Giresunda  yapılacak olan bölge finaline katılmaya hak kazandı.
 
Kuranı kerimi güzel okuma İl birincimiz olan Merkez döşemedibi Camii İmam Hatibi Süleyman Şemsek ise 13 haziran 2010 tarihinde Tokatta yapılacak olan bölge finaline katılacak.
 
Ünyeye  iki birincilik kazandıran  yarışmacılarımızı tebrik eden İlçe müftümüz Mustafa Bilgiç yaptığı değerlendirmede şunları söyledi
 
Bu sonuç bizi gerçekten son derece cesaretlendirdi ve çok mutlu etti. Beklediğimiz bir başarı idi.Ünye müftülüğü olarak tüm görevlilerimizle el ele daha bir çok alanda  hayırlı hizmetlerimizin devamına katkı sağlayacaktır.Bizler gerek hafızlıkta gerekse Kuran ı Kerimi güzel okumada ve diğer yarışmalarda bu tür başarılara hasret değil alışık olan bir ilçeyiz.
 
Ünye müftülüğü verimlilik noktasında dün vardı bugün de var ve yarın da hep var olacaktır. Bu başarı her ne kadar arkadaşlarımızın eliyle tescillense de işin arka planında 50 yıldan beri devam eden Ünye nin gözbebeği olan  yatılı erkek ve kız Kuran Kursuna Ünyeli kardeşlerimizin  ilgi ve alakasıdır.Bunun neticesinde ise yüce Allah arkadaşlarımızın başarılarıyla hem kendilerini hem de Ünyelileri taçlandırmıştır. Dolayısıyla bu Ünyelinin başarısıdır.Ünyelinin gururudur.
 
Yapılacak olan bölge finallerinde de arkadaşlarımızın yine önemli bir başarıya imza atacaklarına inancımız tamdır.Arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum.dedi.