EKONOMİ Haber Girişi : 31 Mayıs 2010 00:10

Adana da Hizmet İçi Eğitim Kursu Sona erdi.

Adana da Hizmet İçi Eğitim Kursu Sona erdi.
Adana İl Müftülüğü, merkez ,belde ve köylerde görev yapan din görevlilerine verilen “Kuran-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu”nu tamamladı.
Adana da  hizmet kalitesinin yükseltilmesi ,Cami görevlilerinin Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun olarak okunması maksadıyla haftada 4 gün olmak üzere (Cuma günü hariç) 6 hafta süreyle 19 Nisan-27 Mayıs 2010 tarihleri arasında Hocazade Eğitim Merkezi'nde kursiyerler 120 saat ders gördü.
 
İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, Seyhan Müftüsü Yusuf Eseroğlu ve Personel Şube Müdürü Muzaffer Topçu, tarafından verilen derslerde, Kuran-ı Kerimin düzgün okunuşu, tecvit bilgisi, ezberler, dualar, ezan ve müezzinlik konularında dersler yapıldı.
Hizmet İçi Eğitim Kursunu ziyaret eden İl Müftüsü İsmail Canbolat , kursu tamamlayan din görevlilerine “Kursa Katılım Belgesi” verdi.

Belge töreninde kısa bir konuşma yapan İsmail Canbolat; Hizmet İçi Eğitim kurslarının, personelin kendisini geliştirmesi ve birbirini tanıyıp kaynaşması açısından bir fırsat olduğunu söyledi. Müftülük olarak cami ve Kuran Kursunda görev yapan hocalarımızın en iyi ve en düzgün şekilde hatasız bir şekilde Kur’an-ı Kerim ve dini konularda bilgilenmesini istiyoruz. Başkanlığımızın bu kursları mahallinde başlatmasının öneminden de bahseden Canbolat, daha sonra kursiyerlerden gelen soruları ve talepleri dinledi ve onlarla kısa bir sohbet yaptı.

Hizmet içi eğitime alınan Din görevlileri açılan kurstan dolayı memnuniyetlerini belirterek bütün din görevlilerinin bu kurstan geçirilmesinin çok yararlı olacağını ifade ettiler.