EKONOMİ Haber Girişi : 09 Haziran 2010 23:10

Manisa Akhisar da Hafızlık ve Hatim Merasimleri

Manisa Akhisar da Hafızlık ve Hatim Merasimleri

2009–2010 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesi ile Akhisar İlçe Müftülüğü’ne bağlı 17 Kur’an Kursunda yılsonu hafızlık ve hatim merasimleri coşkuyla kutlandı.

İlk olarak, Akhisar İlçe Müftülüğüne bağlı, Hafızlık müessesesini ayakta tutan sayılı Kur'an kurslarından biri olan Akhisar'daki Hilaliye Kur'an Kursları'nın 35. mezuniyet töreni                  23 Mayıs 2010 Pazar günü yapıldı. Töreni izlemek üzere Türkiye'nin dört bir yanından insanlar Akhisar'a akın etti.

Hilaliye Erkek ve Kız Kur’an Kurslarında Kur’an-ı Kerim'i ezberleyerek eğitimlerini tamamlayan 35'i kız, toplam 64 hafız icazetlerini aldı.

Merasime Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Ekrem Keleş katıldı. Yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu hafızlık müessesesine çok büyük önem verdiğini dile getirdi. Keleş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteğiyle ve hizmet ehlinin gayretleriyle hafız sayısının yıllık 2 bin 500 rakamlarına ulaştığını ve 270 bin civarında ağırlıklı hanımların katılımlarıyla kursların açıldığını ifade etti. Keleş, yaz aylarında kurs sayısının 1 milyonun üzerine çıktığını söyledi. Ayrıca Merasime Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent ARINÇ ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU da birer mesaj gönderdiler.

İkinci olarak, Akhisar Müftülüğüne bağlı Zeytinliova Kasabasında geleneksel olarak her yıl düzenlenen Hafızlık ve Hatim Merasimi bu yıl 06 Haziran 2010 Pazar günü yapıldı. Zeytinliova Beldesinde düzenlenen tören ile 3 tane hafız ve 33 tane de hatim yapan öğrencilerin merasimi yapıldı.

Merasimde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Kur'an yılı olarak kabul edildiğini ve bu maksat ile çok hayırlı bir yıl yaşadıklarını belirten Akhisar İlçe Müftüsü Mikail POLAT, böyle kurumları ayakta tutan hayırsever vatandaşlara teşekkür etti ve hafızlığını tamamlayan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Bunların dışında kalan Kur’an Kurslarımızın her birinde de ayrı ayrı düzenlenen hatim merasimlerine vatandaşlarımız yoğun bir ilgisi oldu