EKONOMİ Haber Girişi : 16 Şubat 2010 23:31

Manavgat Müftülüğünden Aile İçi İletişim Eğitim Okulu

Manavgat Müftülüğünden Aile İçi İletişim Eğitim Okulu

Manavgat Müftülüğü, boşanmaların ve aile içi şiddetin önüne geçmek için Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu bünyesinde 'aile içi iletişim eğitim okulu' kurdu. Müftülüğün, kurduğu okulda haftalın belirli günlerinde hazırlanan program doğrultusunda psikolog, pedagog, sosyolog, iletişim uzmanı ve din adamları eğitim verecek.

Manavgat Müftüsü Halil Taş, ilçede aile içi parçalanma, kültür çatışması, eşler arası iletişim kurulamaması, kadınların şiddet görmesi ve boşanmaların önüne geçmek için bir dizi çalışma başlattıklarını anlattı. Ailenin temelini sevgi, saygı ve ahlak güzelliğinin oluşturduğunu belirten Taş, kurdukları Aile İçi İletişim Okulu'nun tanıtımını 20 Şubat'ta ilahiyatçı-yazar Vehbi Vakkasoğlu'nun vereceği 'Ailede Sevgi İletişimi' konulu konferansla gerçekleştireceklerini kaydetti. Taş, "Emniyet verilerine göre aile içi şiddette artış var. Çözülmelerin önüne geçmek için okulu kurduk. Hedefimiz vereceğimiz eğitimlerle ailede huzursuzluk ve boşanmaların önüne geçmek. Eğitimlerle eşlerin birbirini anlamasını ve empati kurmasını sağlamak istiyoruz. Bir milletin geleceği huzurlu ve mutlu yuvalarda şekillenir. Aile toplumun en küçük çekirdeği. Ailede huzur yoksa en fazla etkilenen çocuklar oluyor. Emniyet kayıtlarına göre suç işleyen çocukların büyük çoğunluğunu parçalanmış ailelerin çocukları oluşturuyor." diye konuştu.

ENGELLİLERE EVLERİNDE KURAN ÖĞRETİLECEK

Müftü Taş, Kur'an-ı Kerim'in Manavgat'ta her eve girmesi ve öğrenilmesi için de ayrı bir çalışma başlattıkları bilgisini verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2010'u 'Kur'an Yılı' ilan ettiğini hatırlatan Taş, insanların günün yorgunluğundan kurtulmak için en az 30 dakikalarını Kur'an okumaya ayırmaları gerektiğini kaydetti. Taş, 2009 yılında Manavgat Müftülüğü'nün 800 erkek, 650 bayan olmak üzere toplam bin 450 kişiye Kur'an-ı Kerim öğrettiğini söyledi. Yaz kurslarında 7 bin öğrencinin Kur'an öğrendiğini belirten Taş, ilçede her yıl 5 Kur'an kursu açarak bu sayıyı artırmaya çalışacaklarını da dile getirdi.

Taş, "Rabbimizin kelamını öğrenmek isteyen ve evden çıkamayan engelli vatandaşlarımıza din görevlisi görevlendirecek. İlçemizde engellilerin sorunlarına çözüm bulma adına çalışma yapıyoruz. Cenab-ı Allah'ın 'Habibim' dediği Güllerin Efendisi Hz. Muhammed (S.A.V)'in bizlere ulaştırdığı yüce kitabımızı Manavgat halkıyla buluşturmak için var gücümüzle çalışacağız." diye konuştu.