EKONOMİ Haber Girişi : 16 Şubat 2010 23:13

Burdur Müftülüğü Kız Çocuklarının Okuyabilmesi için Burs Kampanyası Başlattı

Burdur Müftülüğü Kız Çocuklarının Okuyabilmesi için Burs Kampanyası Başlattı

Burdur Müftülüğü örnek bir proje başlattı. Müftülük personeli 4 ay boyunca 10 kız çocuğuna ayda 50'şer TL burs vererek okumasını sağlayacak.

Burdur Müftlüğü'nün hazırladığı projeyle ilgili bir program düzenlendi. Toplantıda konuşan Burdur Müftüsü Osman Artan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye genelinde 1,5 yıldır uyguladığı 'Kız çocukları okulsuz kalmasın' projesinin bu yıl da süreceğini dile getirdi. Burdur'da 220 din görevlisi olarak bu kampanyaya destek vermek için görüşmeler yaptıklarını söyleyen Artan, "Din görevlilerimizin tamamı gönüllü olarak maaşlarının bir kısmı ile burs vermeyi kabul etti. Türkiye genelinde 6 bin 761 çocuğumuza burs verilmiştir. Biz de Burdur'da 4 ay boyunca 10 öğrencimize burs vereceğiz." diye konuştu.

İl Müftüsü Artan, bir başka önemli amaçlarının ise toplumun bazı kesimlerinde yanlış anlaşılan dinde kız çocuklarına eğitim verilmesi konusunun düzeltilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Artan, İslam dininin kadın erkek ayırmadan herkesi eğitime davet ettiğini belirterek, bunu fiili olarak göstermek istediklerinin altını çizdi.

İl genelinde okumak isteyen kız ya da erkek kim olursa olsun herkesin teminatı olduklarını dile getiren Özçimen, Burdur'da maddi imkanı olmadığı için okumama diye bir şeyin olamayacağını ifade etti. Özçimen konuşmasına şöyle devam etti: "Biz eğitim için neyimiz varsa yığarız oraya. Hemen konuya el atar ve çözeriz. Anne baba okutmak istemiyordur. Onları çözeriz. Eğitimde ağır yükün altına elini koyan din görevlilerine teşekkür ediyorum