EKONOMİ Haber Girişi : 22 Nisan 2010 01:57

Malatya'da Şiir ve Kompozisyon Yarışma Sonuçları Belli oldu

Malatya'da Şiir ve Kompozisyon Yarışma Sonuçları Belli oldu

Malatya İl Müftülüğü’nün 2010 Kutlu Doğum Haftası Kutlama Etkinlikleri çerçevesinde İl Milli Müdürlüğü İlköğretim okulları, Lise ve Meslek Liseleri öğrencileri arasında başlatmış olduğu şiir yarışmasında dereceye girenler Malatya İl Müftlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen törele ödüllendirildi.

 
Bu yıl yarışmaya açılan şiirlerin teması Diyanet İşleri Başkanlığı 2010 yılının “Kuran Yılı” ilan etmesinden dolayı Kuran ve İnsan olarak belirlendi. Yarışmaya katılan öğrencilerin eserleri İl Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Müftüoğlu başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni ile iki Edebiyat öğretmeninden oluşan juri tarafından değerlendirildi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda Hacı Halil Çiftliği İlköğretim Okulu 8/A öğrencisi Kübra AKBULUT “KURAN-I KERİM” şiiriyle birinci;

Merkez Şadiye Ünsalan İlköğretim Okulun 8/B öğrencisi Samet TUTAN “KURAN” şiiriyle ikinci;

Rahmi Akıncı İlköğretim Okulu 6/D öğrencisi Kübra KEKLİK de “GÖNÜLLERİN IŞIĞI” şiiriyle üçüncü

91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu 5/B öğrencisi Mehmet Emin ERTAŞ da “KURAN VE İNSAN” şiiriyle de mansiyon ödülüne layık görüldüler.

Liseler arasında “Kuranın Kişi ve Toplum Hayatına Kazandırdığı Değerler” konulu makale ile dereceye girenler şöyle:

Yeşiltepe Lisesi 10 Fen A öğrencisi Öznur BAYDEMİR “Nasıl Bir Mucize” başlıklı makalesi ile birinci;

Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi 11/ Resim Öğrencisi Esra BAŞDAŞ “Kuran’ı Kerim’in İnsan ve Topluma Kazandırdıkları” makalesi ile ikinci;

Gazi Lisesi 12/A öğrencisi Ebru KANTİYAN “Sönmeyen Nur” makalesi ile üçüncü;

Yunus Emre Lisesi 11/A öğrencisi Hacer PEKTAŞ “ KURAN İLE YAŞAMAK” başlıklı makalesi ile mansiyon ödülüne layık görüldüler.

Ödül almaya layık görülen öğrenciler ve okulları ödüllendirildi.

 Birinciye bir Cumhuriyet Altını, ikinciye yarım cumhuriyet altını ve üçüncüye de çeyrek Cumhuriyet altını ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere de kitap hediye edildi. Ayrıca dereceye giren öğrencilerin okullarına da “Teşekkür Plaketi” verildi

 
Dereceye giren eser sahiplerine verilen ödülleri İlim Yayma Cemiyeti tarafından karşılandı. İl Müftüsü H. Yusuf Gül hem İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Özkan’a kendilerine vermiş oldukları destekten hem de yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür etti.
Törene öğrenciler, öğretmenleri, öğrenci velileri iştirak ettiler.