EKONOMİ Haber Girişi : 22 Nisan 2010 01:38

G.O. Paşa Pazariçi Camii ve İlçe müftülüğünden Kutlu Doğum Programı

G.O. Paşa Pazariçi Camii ve İlçe müftülüğünden Kutlu Doğum Programı

İstanbul G.O. Paşa Pazariçi camii ve İlçe müftülüğünce muhteşem bir programla Kutlu Doğum Haftası etkinliği tertip edildi. Yurdakul Düğün Salonunda gerçekleştirilen programa Gaziosmanpaşa İlçe müftüsü Salih Sağlam, Gaziosmanpaşa İlköğretim okulu Müdür Yrd. Muhammet Karabacak, Pazariçi Köprülü Spor kulübü Başkanı Ali Şen ve sivil toplum kuruluşları, Din Görevlileri ve 600 `e yakın da davetli katıldı.  

   

           

 

 Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunduktan sonra,  İstanbul ‘un seçkin Kurra Hafızlarından B.Evler Hafız Ali Camii İmam Hatibi Hüseyin Orhan’ın muhteşem Kur’an tilavetiyle başladı. Ardından Camii imam Hatibi Suat Olgun Hoş geldiniz konuşması yaptı. Suat Olgun yaptığı konuşmada Diyanet işleri Başkanlığımız tarafından her yıl 14-20 Nisan tarihleri arası peygamberimizin dünya âlemine teşriflerini kutlu doğum haftası olarak, hem ülkemizin hem de Yurtdışında birçok etkinliklerle kutlandığını ve kendilerininde bu vesileyle bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.
 
O bizi hayat verecek şeylere çağırmıştı. O bize sevgi ve barış dini olan İslam’ı tebliğ etmişti. Bir cahiliye toplumundan medeni bir millet oluşturmanın sırlarını öğretmişti. İnsanların birbirini göz kırpmadan boğazladığı bir dönemde barış içerisinde yaşamanın yollarını insanlığa sunmuştu.

 

Birbirine düşman olan kabileleri kardeş yapmış, kin ve nefret tohumlarının yerine sevgi ve hoşgörü duygularını ekmişti. Bizlerde Peygamber Efendimiz (s.a.v) ‘den öğrendiğimiz bu prensipleri hayatımıza hâkim kılma gayreti içinde olmalıyız dedi.               
Suat OLGUN konuşmasının devamında, Sevgili Peygamberimiz  (SAV)’in kutlu doğumunun 1431. yıldönümünün, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine, Müslümanların da peygamber ahlâkına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasını Cenabı- Hak’tan niyaz ediyorum. Programımıza maddi ve manevi destekte bulunan başta İlçe Müftülüğümüze, bizi yalnız bırakmayan Pazariçi esnafına, 33 adet hatmi şerif okuyarak programımızı manen zenginleştiren camii cemaatimize, etkinliğimize şeref verdiğiniz için siz değerli misafirlerimize teşekkür eder,  saygılar sunarım dedi.

Ardından Gaziosmanpaşa ilçe Müftüsü Salih SAĞLAM Peygamberimiz Hazret-i Muhammed (Sav) Efendimizle ilgili unutulmayacak bir konuşma yaparak O’nun hayatından örnek kesitler sundu. Sağlam, Cenab-ı Hak Peygamberimiz (s.a.s) hitaben “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik buyuruyor”. Yaratılış gayemizi anlama, insan olmanın manasını bilerek, doyarak, hissederek yaşama istifade ettiğimiz nimetlerin kıymetini, değerini anlayarak yaşama bir rahmettir dedi. Bu mutluluğun sırrına eren Mevlana’ öğle diyor “Ben Kur’an’nın bendesiyim, kölesiyim, Seçilmiş Muhammed (a.s) yolunun tozuyum. O insan neden Kur’an’ın hayranı oluyor, neden Peygamber (a.s)’ın yolunun tozu olmayı arzu ediyor. İşte oda bu rahmeti istiyor da ondan diye konuştu.

       

Salih Sağlam Konuşmasının devamında, 20 seneden bu yana Nisan ayının 14 ile 20 arasını Diyanet İşleri Başkanlığımız Kutlu Doğum Haftası olarak ilan ettiler. Bu senede Kur’an’ı Kerim’in inmeye başlamasının 1400. Yıl dönümü. Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılı da Kur’an yılı olarak takdir ettiklerini ifade etti. Bu Kur’an yılında hep beraber Kur’an’ı Kerime yönelmeliyiz, evlerimizde duran Kur’an’ı Kerimlerin sayfaları açılmalı ve O’nu öğrenmeye çalışmalıyız. Kutlu Doğum Haftasını vesile kılarak bir kere daha âlemlere rahmet Hz. Muhammet Mustafa (s.a.s)’in getirdiği hakikatlere yönelerek kendimizi ve geleceğimizi garanti altına alalım. Seni ebedi âlemde mutlu edecek bir gayretin yoksa dünyadakilere ehemmiyet verme. Çünkü dünya fani ahret ise bakidir dedi.

     

Sağlam, Kutlu Doğum Haftasının hayırlara vesile olmasını temenni ederek sözlerini tamamladı.

İlçe Müftüsü Salih Sağlam’ın Konuşmasının ardından Tasavvuf musikisi korosu ve semazen grubu sahne aldı.  Semazenlerin ilahiler eşliğinde dönmesi izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı.

         
Merasimin son bölümünde, Peygamber Efendimizi anlatan Slâyt sunumu yapıldı. Ardından, Programa maddi ve manevi destekte bulunan sponsorlara, plaket takdim edildi.  Program Bakırköy Âmine Hatun Camii İmam Hatibi İsa Erbaşı’nın yaptığı dua ve programa katılanlara gül, lokum ve diğer ikramların verilmesiyle son buldu.