EKONOMİ Haber Girişi : 22 Nisan 2010 01:16

Iğdır Tuzluca İlçe Müftülüğünden Kutlu Doğum Etkinlikleri

Iğdır Tuzluca İlçe Müftülüğünden Kutlu Doğum Etkinlikleri
Iğdır Tuzluca İlçe Müftülüğünce düzenlenen Kutlu Doğum Programı yoğun bir katılım ile 17.04.2010 tarihinde Tuzluca Belediyesi Düğün salonunda yapıldı. Program girişinde katılımcılara Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarından kitap, hadis ve ayet kartelâları ile gül hediye edildi.
 
Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Kur’an tilaveti ile devam eden programın açılış konuşmasında İlçe Müftüsü Durmuş Ali ÇAKIR; Diyanet İşleri Başkanlığının 2010 yılını, Kur’an’ın nüzulünün 1400. yılı olması münasebeti ile Kur’an yılı ilan ettiğini ve bu yıl ki Kutlu Doğumun ana temasının bu nedenle Hz.
Peygamber (sav) ve Kur’an olduğunu ifade etti.
Şiir ve ilahi dinletileri ile süslenen programda “Hz. Peygamber ve Kur’an “ konulu panel gerçekleştirildi. Panele Yönetici olarak, İl Müftü Vekili ve İl Müftü Yardımcısı Fatih TAVLAŞOĞLU, Panelist olarak ise Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Yrd. Doç Dr. Yusuf MACİT ve Aralık İlçe Müftüsü Mustafa ATİLLA katıldı.
Komposizyon yarışmasında dereceye giren ilköğretim öğrencilerine ödüllerinin verilmesi ile son bulan programın ardından katılımcılara ve halka Kutlu Doğum Aşı ikram edildi.