EKONOMİ Haber Girişi : 16 Nisan 2010 01:04

Malatya da Kermes Açılışı

Malatya da Kermes Açılışı

14–20 Nisan 2010 Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yeni camii meydanında İndirimli Kitap satışı ve Kur’an Kurslarının yararına olan Kermes’in açılışı, Mehteran eşliğinde gerçekleşti.

Açışını Malatya Vali Vekili Şükrü Özcan, Malatya Vali yardımcısı Sezer Işıktaş, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve İl Müftüsü H. Yusuf Gül’ün yaptığı Kermes ve indirimli kitap satışının açılışına ayrıca İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin ERKOÇ, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket KESKİN, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali EVREN, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar KARADUMAN, Fuarcılık Aş. Müdürü Murat Nalçacı ile çok sayıda vatandaş katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü H. Yusuf Gül, “Kutlu Doğum Haftası 1989 yılından beri ülkemizde kutlanmaktadır. Bu haftada başta Diyanet İşleri Başkanlığımız, İl Müftülüklerimiz ve sivil toplum örgütleri çeşitli faaliyetler gerçekleştirmektedir. Malatya’mızdaki Sivil Toplum Örgütlerince Kutlu Doğum Haftasının dolu dolu kutlanması bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Bizler bu gün burada Kur’an Kurslarımızın yararına kermes ile indirimli kitap satışının açılışını yapıyoruz. Malatya Valiliğimizin başlatmış olduğu “Malatya Okuyor” kampanyasına böylece bizler de indirimli kitap satmakla destek vermiş oluyoruz. Ben haftanın herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Burada bir konuşma yapan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise “İl Müftülüğümüzü bu tür etkinlikler yaptıklarından dolayı kutluyorum. Bizler Malatya Belediyesi olarak her zaman maddi ve manevi yardımlarımızla yanında bulunmaya hazırız. Kutlu Doğum Haftası hepimizin haftasıdır, çünkü peygamber efendimiz hepimizin peygamberidir. Ben herkesin kutlu doğum haftasını tebrik ediyor, bu etkinliklerin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
 
Malatya Vali Vekili Şükrü Özcan ise bu haftanın herkese hayırlı olmasını diledi.

Mehteran eşliğinde gerçekleşen açılışın ardında Kermes gezildi ve alışveriş yapıldı. Programın sonunda konuklara gül verildi, ikramlarda bulunurdu ve çeşitli hediyeler verildi.

Kermes 18 Nisan 2010 tarihinde merhum Turgut Özal anısına gerçekleşecek olan Mevlit dolayısıyla kapalı olacak. 14–20 Nisan 2010 tarihleri arasında diğer günler açık olacak ve ayrıca Kızılay tarafından açılan stantta kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımıza hizmet verilecektir