EKONOMİ Haber Girişi : 15 Nisan 2010 16:55

Birecik İlçe Müftülüğünden Kermes

Birecik İlçe Müftülüğünden Kermes
Birecik Müftülüğü'ne bağlı 10 Kur’an kursunda kurs gören kursiyer ile Birecik Din Görevlilerinin ailelerinin katkılarıyla kermes düzenlendi.

 

Kermesin açılışına Birecik Kaymakamı Sayın Ozan BALCI’nın yanı sıra Birecik Müftüsü Mekki SOLMAZ, din görevlileri, bazı daire amirleri, vatandaşlar ve kursiyerler katıldı. İlçedeki 11 Temmuz caddesinde açılan kermes 18 Nisan'a kadar açık kalacak. 

 

Birecik İlçe Müftülüğü'nce ilçedeki Kur'an kursları yararına düzenlenen kermese vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kermeste aileler, giyecek, gıda maddeleri ve evlerinden getirdikleri yiyecekleri sergilendi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan İlçe Müftüsü Mekki SOLMAZ, bu tür faaliyetlerin sosyal dayanışmayı artırdığını belirterek, bütün vatandaşları kermese beklediklerini söyledi. Kermesten elde edilecek gelirlerin ilçede faaliyet gösteren Kur'an kurslarının ihtiyaçlarına kullanacaklarını belirten SOLMAZ, el işleri, örgüler, giyecek ile ev yemekleri ve tatlıların bulunduğu kermesin faydalı olacağına ve bu bağlamda ilçedeki birlik ve beraberliğe katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.
Geçen sene ilki düzenlenen kermesin bu yıl ikincisi düzenlenmektedir. Bu yıl elde edilecek gelirle Kur’an kurslarımızın teknolojik açıdan eksiklikleri de giderilecektir.