EKONOMİ Haber Girişi : 24 Eylül 2011 12:32

Kutsal Topraklarda Osmanlı İzleri ve Mekke-Medine Seyahati

Kutsal Topraklarda Osmanlı İzleri ve Mekke-Medine Seyahati

Tarihçi-Yazar Mustafa Turan, İzmit Fevziye Camii’nde hacı adaylarına duygu yüklü bir seminer verdi. Sunuculuğunu Hac ve Umre Hizmetleri Şefi İhsan Boztaş’ın yaptığı seminere Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’nun yanı sıra İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu ve Kartepe İlçe Müftüsü İsmail Gülşen ile çok sayıda hacı adayı katıldı.

Sakarya Merkez Sarıkışla Camii İmam-Hatibi Ali Güzeldal’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Tarihçi-Yazar Mustafa Turan, hacı adaylarına slayt gösterisi eşliğinde “Kutsal Topraklarda Osmanlı İzleri ve Mekke-Medine Seyahati” adlı konuşmasında, hac yolculuğuna çıkmadan önce zihnen, kalben ve ruhen hazırlanmak gerektiğini belirterek, “Nereye gittiğimizin farkında olmalıyız. Öyle bir yere gidiyoruz ki, orası Cebrail’i (a.s.)’ın Hz. Peygamber’e vahiy getirdiği, Yüce Allah’ın mukaddes kıldığı mübarek bir yerdir” dedi.
 
Tarihçi-Yazar Mustafa Turan sözlerine şöyle devam etti: “Ecdadımız, özellikle de Osmanlı, Hicaz bölgesine özel bir önem vermişler, Mekke ve Medine’ye çok büyük hizmetlerde bulunmuşlardır. Kâbe’ye ve Ravza-ı Mutahhara’ya olan hürmetlerinden dolayı onlardan daha yüksek binalar inşa etmemişlerdir.” Hac yapan kişinin hayatında önemli değişiklikler olmalı diyen Turan, “İbadetlerimizi ve ziyaretlerimizi haccın mana ve ruhuna uygun olarak yerine getirelim” tavsiyesinde bulundu. 
        

Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu,Tarihçi-Yazar Mustafa Turan’a ve Sakarya Merkez Sarıkışla Camii İmam-Hatibi Ali Güzeldal ile hacı adaylarına katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Seminerin sonunda Kartepe İlçe Müftüsü İsmail Gülşen’in rehberliğinde bir grup hacı adayı ile Kâbe maketi etrafında tavaf tatbikatı yapıldı.