EKONOMİ Haber Girişi : 16 Nisan 2011 18:53

Kutlu Doğumda Torosların Bağrında Ağaç Dikme Kampanyası

Kutlu Doğumda Torosların Bağrında Ağaç Dikme Kampanyası

Orman Müdürlüğü tarafından gönderilen 150 adet çam fidanı, Karaisalı İlçe Müftüsü Sezai Erdal tarafından Orman İşletmesi Müdürlüğünce tahsis edilen bölgeye dikildi. Fidan dikimine Din görevlileri ve vatandaş katıldı.

Karaisalı İlçe Müftüsü Sezai Erdal: Din görevlileri ile birlikte düzenledikleri kampanyanın Kutlu Doğum anısına ağaçlara olan ilgi ve duyarlılığımızı göstermek için düzenlediklerini ifade etti.

Ayrıca Peygamberimiz ağaç dikimine ve korumasına çok önem vermişler ve bizzat kendi mübarek elleriyle hurma ağaçları dikmişler ve ümmetini buna teşvik ederek şöyle buyurmuşlardır: “ “Kıyamet kopacağı zaman bile elinizde bir fidan varsa ve bu fidanı, kıyamet kopmadan önce yetiştirebilecekseniz durmayın ağaç dikin” buyurmuştur. Ayrıca “Dikilen ağacın meyvesinden ve gölgesinden insanlar hatta diğer bütün canlılar faydalandığı sürece onu dikenin sevap defteri kapanmayacak, kendisi ölüp gitse de Allah katında derecesi yükselmeye devam edecektir.” buyurmuşlardır.

 Ağaç insan için çok önemlidir. Evimizin eşiğinden, çocuğumuzun beşiğine, hatta mezar tahtasına kadar ağaca muhtacız. Ağaç yurdumuzun yeşilliğe bürünmesini sağlar, Üzerinde yeşil olmayan toprak ise çoraktır. Başa güzellik veren nasıl saç ise, toprağa güzellik veren de ağaçtır. Bu bakımdan tarlalarımızın sınırlarını, evlerimizin bahçelerini ağaçlandırmak gerekir.
Keşke yeni yetişen nesle her yıl bir fidan diktirebilsek. Herkes ağaçlandırma çalışmalarına katılarak gereken hassasiyeti gösterirse o zaman amacımıza ulaşabiliriz,
Biz de ağaç için verimli toprakları olan Karaisalı da her yıl bir miktar ağaç dikilmesine sebep olarak katkı sağlıyoruz. . şeklinde görüşlerini dile getirdi.