EKONOMİ Haber Girişi : 16 Nisan 2011 14:40

Vakfıkebir de Kutlu Doğum Konferansı Büyük İlgi Gördü

Vakfıkebir de Kutlu Doğum Konferansı Büyük İlgi Gördü

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen “Kur’an’da Hazreti Peygamber ve Merhamet” Konulu Konferansa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

15 Nisan Cuma günü akşam saat: 19.30 da Sabri Bahadır Kültür Merkezi nde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Hafız Ahmet Ertürk ün Kur an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir yaptığı kısa konuşmasında, Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin (s.a.v) doğumu kutlu ve mutlu bir olaydır. Yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan, insanların gönlüne ferahlık, düşüncelerine berraklık kazandıran bu doğum insanlık tarihinin en önemli olaylarından biri olduğu için Kutlu Doğum olarak adlandırılır. İnsanlığın iftihar tablosunun doğumu, topyekun insanlığın da yeniden doğumu sayılır. İnsan kainatın özü, peygamberler insanlık aleminin en saf özleri, peygamberimizde peygamberler arasından seçilmiş peygamberlerin efendisidir. Kainatın yaratılışının esas gayesi O dur dedi ve programın hazırlanmasında emeği, katkısı bulunanlar başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.

Sunuculuğunu İlçe Vaizi Osman Öztürk ün yaptığı programda peygamberimizin özelliklerinin anlatıldığı beş dakikalık sunumdan sonra, sahne alan İlçe Müftülüğü din görevlilerinden bir grup, kaside ve koro ilahiler seslendirdiler.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Rize İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Albayrak, protokolü ve vatandaşları selamlarken , “…Siz sevgili Peygamber dostları, hepinizi hürmetle selamlıyorum…” dedikten sonra hitabında kullandığı hürmet kelimesinin altını çizmek gerektiğini belirterek şunları söyledi, “Bu kelimeyi sıradan bir kelime olarak söylemedim. Çünkü sizler; 22 yıldır kutlanan “Kutlu Doğum Haftası” programlarında bu salonları dolduruyorsunuz. Niçin geliyorsunuz bu salonlara? Hz. Peygamber (s.a.v)’i sevdiğiniz için geliyorsunuz. O’nu anmak için geliyorsunuz. Benim yaşadığım beldede Hz. Muhammet anılıyorsa ben de orda olmak gerekir diye düşünüyor ve onun için geliyorsunuz. İşte sizler onun için O Peygamberin sevgilisisiniz. O Peygamberin aşığısınız. Sizlerin karşısında sadece hürmetle selamlamak gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Bu yılki “Kutlu Doğum Haftası” programlarının konusunun, “Hz. Peygamber ve Rahmet” olduğunu ifade eden Doç. Dr. Ahmet Albayrak, Rahmet ve merhamet konularında çok önemli açıklamalarda bulundu. Albayrak, “Yağmur rahmetin başı, toprağın can suyudur; ağacın çiçeğin, börtü böceğin umududur. Hasretle beklenir; alınır, bağra basılır. Yağdığı yere yeni hayatı, sağlığı, esenliği taşımasıyla baş tacı edilir. Gözyaşı Rabbimiz’in sunduğu rahmetin insanoğlunda çağıldamasının alametidir. Merhametle akan gözyaşı kâinatın sureti olan insanda yağmur gibi diriltici ve çorak gönlü yeşerticidir. Merhamet kendimizi buluşumuzun resmidir. Sevgiden şefkat ortaya çıkar, şefkatten ise merhamet ortaya çıkar. Merhametin varlığını hem kendi dünyamızda hem de toplumumuzda sürdürebilmemiz için merhamet eğitimine ihtiyaç vardır. Merhamet eğitimi salt bir öğretim işi, bilgi ile yükleme ameliyesi değildir. Merhamet eğitimi, okulla dershane arasında şaşkına dönmüş zihinlerin test çözerek elde edeceği bir eğitim değildir. Merhamet eğitimi, kalbin basiretini açan, eşyaya ve kâinata kalp gözü ile bakmayı sağlayan bir eğitimdir. Merhamet eğitimi, kalpleri kin, öfke, intikam, şehvet ve ihtiras gibi hastalıklardan temizleyen bir eğitimdir. İnsanlık merhamet üzerine kuruludur, merhametini kaybeden insanlığını kaybeder” dedi.