GÜNCEL Haber Girişi : 05 Nisan 2009 11:21

Kutlu Doğum Haftasının Startı Siirten yapılacak

Kutlu Doğum Haftasının Startı Siirten yapılacak
Dİyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989?dan bu yana düzenlenen Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri Siirt?te 14 Nisan?da başlayacak.
 
Haftanın açılış programına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katılacak.

Siirt Müftüsü Mahmut Gürlen, faaliyetlerin konusunun ??insan sevgisinde?? yoğunlaşacağını kaydetti. Toplumun birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Gürlen, ??İslâm medeniyeti sevgi medeniyetidir. Bundan herkesin yararlanması gerekir. Bizler vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde olması birbirlerini sevmesi ve saygı göstermesini istiyoruz. Bu nedenle elimizden geldiği kadar topluma bu mesajı sunacağız?? dedi.

Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri hakkında bilgiler veren Gürlen, ?Hz. Peygamber?i ve O?nun insanlığa takdim ettiği değerleri, İslâmın aydınlık mesajını doğru ve sahih bilgiler ışığında, seçkin, güvenilir ve alanında güvenilir şahsiyetlerin katkılarıyla vatandaşlarımıza daha etkili ve yaygın bir şekilde anlatmak amacıyla ilk defa Başkanlık ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılında, 1994 yılından itibaren de, Peygamberimizin (asm) doğum günü olan 14- 20 Nisan tarihi esas alınarak Kutlu Doğum faaliyetleri yapılmaya başlandı? diye konuştu.