ASAYİŞ Haber Girişi : 05 Nisan 2009 00:25

Muhsin Fanidir Baki Olan İhsandır.

Muhsin Fanidir Baki Olan İhsandır.

Millet olarak önemli bir seçim sürecini geride bıraktık. Seçim sonuçları milletimize, memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Seçim heyecanının doruk noktaya ulaştığı bir anda Türkiye acı bir haberle pür dikkat kesildi. Muhsin Yazıcıoğlu?nun içinde bulunduğu helikopter düşmüştü. Ümitli bekleyişler bir müddet sonra yerini gözyaşlarına bıraktı. Muhsin başkan ve beraberindekiler hakkın rahmetine kavuşmuşlardı.

Vefatının kesinleştiği haber ajanslarına düştüğü an biyografisini anlatan belgeseller yayınlanmaya başlandı, hakkında yakın arkadaşlarının katıldığı röportajlar yapıldı. Herkesin ortak olarak söylediği bir söylem vardı; o yiğit, dürüst, adam gibi adam bir şahsiyetti.

Bir basın toplantısı konuşmasın ?Bir saniyesine hükmedemediğimiz bir ömrün içinde fırıldak gibi yaşamanın ne manası var, düz olmak, dümdüz yaşamak lazım." O?nun, hala kulaklarımızda çınlayan bu sözleri adam gibi adam olmanın sırlarını içinde barındıran niteliktedir.

Onun cenazesine katılan kalabalığın seller gibi akması, hiçbir kesimden onun hakkında olumsuz bir ifade gelmemesi, katılanların sadece kendi partisinden olmaması onun siyasi çizgisinin olmasa da ahlaki çizgisinin toplum tarafından benimsendiğini göstermektedir.

Cenazenin bu kadar kalabalık olması aslında ülkemizin dürüst, ilkeli insan profiline duyduğu özlemin fotoğrafıdır.

Milletimizin, bukalemun gibi her ortamda farklı renk alan, rüzgar nerden eserse yüzünü o tarafa dönen insanlardan hoşlanmadıklarının kitle halinde ifadesidir.

İnancından taviz vermeyen ilkeli, erdemli, onurlu ve olumlu duruşun milletimiz tarafından onaylanmasıdır.

Ölümün insanı nerde ve ne zaman yakalayacağı belli değildir. Şair ne güzel ifade etmiştir.

 ?Neylersin ölüm herkesin başında,

Uyudun uyandın olacak,

Kim bilir nerde ne zaman kaç yaşında,

Bir namazlık saltanatın olacak musalla taşında.?

Fakat insan tul-i emel sahibidir. Merhum Muhsin başkanın kim bilir ne kadar planları vardı. Her şeyden önce birkaç gün sonra yapılacak seçim heyecanı vardı. Ancak ömrü vefa etmedi. Demek ki kimsenin akıbeti belli değildir. Ama belli olan bir şey vardır ki o da şu gök kubbede hoş bir seda bırakabilmektir. Vesselam?