ASAYİŞ Haber Girişi : 31 Mayıs 2009 20:58

KURSTAYIM

KURSTAYIM

Her kurs yeni bilgi ve becerilerin açılımıdır hayata dair. Hayat yolunun kılavuz çizgileridir adeta. Kusurların ve hataların birikmişlinden sıyrılıp, yeni denizlere yelken açmaktır. Yitik bildiğiniz nice değerlerin keşfini andırır. Unutarak, hatırlama zahmetine bile katlanmadığımız bilgilerin yeniden zihin dünyasında canlanmasıdır. O yüzden her kurs yeni bir tecrübe, yeni bir deneyim, yeni bir açılımdır.  Kurs da sadece yeni arkadaşlıklar değildir size yoldaş olan; aynı zaman da elinizde bulunan ve tanıdığınız arkadaşlarınızın da yeni huy ve özellikleri keşfetme noktasıdır.

 

* * * * * *

     Kursun can alıcı özelliğidir bilgi, beceri ve deneyim. Her ne kadar deneyim ve tecrübeyi hayatta karşılaşılan zorlukların bileşkesidir deseler de; Kurslar bu zorlukları görmeden evvel karşılama ve etkisiz hale getirme araçlarıdır. Her kurs arkadaştır insana. Yaren bir dosttur. Sizlere bilmediğinizi öğreten ya da bildiğiniz ve unuttuklarınızı hatırlatan. Ama inceltmeden, kırmadan hatırlatan. Aslında gerçeğini söylemek gerekirse, her kurs sayfaları hiç açılmamış yeni bir kitaba benzer. Akıcı ve sürükleyici bir kitaba. Her sayfasını çevirdiğinizde yeni bir oluşumun ve deneyimin perdeleri aralanır hayat sahnesinde. Bu kitabın yazarları kimlerdir dersiniz? Tabii ki kurs öğretmenleri. Zahmet ve meşakkat ister kursu yönetmek. Özveri ister, bilgi ve beceri ister.

 

* * * * * *

     Bilgi, beceri, deneyim ve tecrübenin yoğun yaşandığı kursların yersiz olduğunu düşünenlere ne demeli. Askerlik yapanlarınız bilirler.

?-Yerinde say.?diye bir komutun olduğunu. Tıpkı o komut anını vurgularcasına, kursların gereksizliğini savunanlar hayatta yerinde saymaya mahkûmdurlar. Yenilik ve araştırma pencereleri kapalıdır aydınlığa. Kalın duvarların arkasında kalmaya mecburdurlar. Bu duvar çevresel etkilerle aşınıp, dejenere olduktan sonra da kaçılacak bir yer yoktur maalesef. Bu bireyler kaçınılmaz kötü sonla karşı karşıya kalırlar. Nasıl mı? Varın onu da siz düşünün.

 

* * * * *

     Düzenli ve sistemli çalışamayanlar için bulunmaz bir fırsattır kurslar.

?-Ha bu gün, ha yarın çalışırım.?avuntusuyla geçirilen yaşamın alternatifidir. İlim, irfan ve bilginin lokomotifidir. Edinilen bilgi ve becerilerin daha verimli ve etken yaşama geçirilmesinin yoludur. Saha ve branşları ne olursa olsun iştirak ederek yararlanmak lazım kurslardan.

 ?-Ben bu konuda daha verimliyim, benim bu kursa ihtiyacım zaten yok.? Bu ve benzeri düşüncelerin vereceği zararları da aklımızdan çıkartmadan tabi ki.

 

Hayatın sizi sıkmadığı; değişim, gelişim ve yeniliklere her zaman açık olduğunuz kurslarda buluşmak dilek ve temennilerimle?

Sağlıcakla kalın?

Yüzünüz Hep Gülsün?