EKONOMİ Haber Girişi : 31 Mayıs 2009 14:35

Adana'nın ilk bayan Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç göreve başladı.

Adana'nın ilk bayan Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç göreve başladı.

Adana'nın ilk bayan Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç göreve başladı. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezunu olan Bilgiç, Yüksek Lisans Eğitimini Konya Selçuk Üniversitesi'nde aldı. Bir süre Adana İmam Hatip Lisesi'nde görev yapan Bilgiç, daha sonra 7 yıl süreyle Adana Müftülügü'nde vaiz olarak çalıştı. Adana'ya aile bürosunu kazandıran isim olan Bilgiç, yeni görevi ile ilgili olarak Cihan Haber Ajansı'na konuştu. Bilgiç, "Adana'ya din hizmetleri aile büromuzu kurduk. Bayanlara, rehberlik danışmanlık alanında hizmetler veriyoruz. Bayanlara yönelik seminerler, kadın aile sağlığı, psikolojik danışmanlık gibi hizmetler vereceğiz. Dini konularda da yardımcı olacağız. Kur'an Kursu hocalarımızla bir araya gelerek onların sinerjisinden faydalanarak daha güzel hizmetler yapmak istiyoruz." dedi.

Türkiye'de aile problemlerinin çok ciddi anlamda arttığına dikkat çeken Bilgiç, "Din görevlisi olarak bize de bu konularda problemler geliyor. Onları dinliyoruz. Çözüm mercilerine yönlendiriyoruz. Bizi güvenilir bir merci olarak görüyorlar." dedi.

Diğer taraftan Adana'ya atanan Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç ile birlikte Türkiye genelinde 11 bayan müftü yardımcısının görev yaptığı öğrenildi