GÜNCEL Haber Girişi : 11 Ekim 2010 15:35

Kuran Kursu Öğrencileri arası Hafızlık Yarışmasının Birincisi Trabzon'dan

Kuran Kursu Öğrencileri arası Hafızlık Yarışmasının Birincisi Trabzon'dan

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen Kur'an Kursları öğrencileri arasındaki Hafızlık Yarışması'nın Türkiye finali Yalova'da yapıldı. Yarışmada Trabzon'dan Yeşilyalı Erkek Yatılı Kur'an Kursu öğrencisi Furkan Pakih birinci oldu.

Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan finale Rize, İstanbul, Kahramanmaraş, Trabzon, İzmir, Konya ve Düzce'den 7 hafız yarışmacı katıldı. Yarışmayı Yalova Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Yakup Koçal, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Dairesi Başkanı Dr. Ulvi Ata, İl Müftüsü Muhittin Sarıkaya da izledi.

Yarışmada 7 hafız, Kuran-ı Kerim'in değişik surelerinden ayetleri ezbere okudu. 3 jüri üyesinin değerlendirmesi sonucunda Trabzon'dan Yeşilyalı Erkek Yatılı Kur'an Kursu öğrencisi Furkan Pakih yarışmanın birincisi oldu. İstanbul temsilcisi Mahmur Çapan ikinci, Düzce temsilcisi Yücel Fırtına' da yarışmada üçüncü oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin 500, üçüncüye 2 bin 500 TL diğer yarışmacılara ise bin 500'er TL ödül verildi. Finale katılan yarışmacıların hocalarına da birer cumhuriyet altını hediye edildi. Yalovalı esnaflar tarafından ise birinciye bin 500 TL, ikinciye 700 TL, üçüncüye 500 TL, diğer finalistlere 400'er TL ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Finalde yarışan tüm hafızlara eğitimlerine devam ettikleri müddetçe Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından burs vereceği de belirtildi.

Yarışmanın birincisine ödülünü veren Yalova Valisi Dursun Ali Şahin, "Kolay bir yarışma değildi bu. Kur'an-ı Kerim'in 604 sayfasını ezberleyerek burada 300 kişinin huzurunda, onu usulüne göre okumak kolay değil. Bu üç senenin bir sonucu. Benim babam da hafızdı. Tabii ki Kuran her şeyin menşei, her şeyin membaı. Hayatımızı süsleyen o, öbür dünyamızı da süsleyecek olan da o. Tabi ona göre nasıl bir davranış şeklinde olacağımızı da o gayet güzel açıklıyor. Onun ışığından kalbimizde yüreğimizde bir bereket, ışık yoksa vay halimize diyelim" dedi.