EKONOMİ Haber Girişi : 10 Ekim 2010 21:45

Kocaeli Müftülüğünden Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı

Kocaeli  Müftülüğünden Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı

2010 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Kocaeli İl Müftülüğümüz tarafından yemekli bir toplantı düzenlendi. 05.10.2010 tarihinde Antikkapı Restaurant’ta gerçekleşen ve İl Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı yemeğe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy, Emekli Müftüler Hikmet Kutlu ve Adil Dilekçi, İlçe Müftüleri, İl Müftü Yardımcıları, İl Müftülüğü personeli, cami dernek başkanları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, emekli din görevlileri, hatimle namaz kıldıran din görevlileri ile her ilçeden en yaşlı ve en genç olmak üzere ikişer din görevlisi katıldı.

 

Akşemsettin Camii İmam-Hatibi Halit Es’in Kur’an tilavetiyle başlayan programda daha sonra İl Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu birer konuşma yaptılar. İl Müftümüz Sönmezoğlu, camilerin ve Din Görevlilerinin önemini belirterek, cami ve Kur’an Kurslarına maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür etti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da yaptığı konuşmada camilerin toplumda çok önemli bir fonksiyonu olduğunu ifade ederek, cami hizmetlerine her zaman destek olacaklarını belirtti.

 

Konuşmaların ardından hoş sohbetler eşliğinde yenilen yemek sonunda Cami hizmetlerine katkı sağlayan sivil toplum kuruluşları ve cami dernek başkanlarına “Teşekkür Belgesi” verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun Teşekkür Belgesi Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy tarafından takdim edildi.
Yemek Kandıra İlçe Müftüsü Dr İhsan Kara’nın yemek duasıyla son buldu. Yemek çıkışında Müftülük görevlileri tarafından davetlilere çeşitli kitaplar hediye edildi