GÜNCEL Haber Girişi : 10 Ekim 2010 13:05

Çayelinden Müftü CEYLAN'a Muhteşem Ugurlama

Çayelinden Müftü CEYLAN'a Muhteşem Ugurlama
Çayeli müftülüğünden Tokat’ın Erbaa İlçe Müftülüğüne tayin olması nedeniyle Din görevlileri tarafından İlçe müftüsü Mehmet Ceylan onuruna veda programı tertip edildi.

Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde yoğun katılımla gerçekleşen programa İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, İl Müftüsü İlyas Serenli, Belediye Başkanı Rıza Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Oran, Belde Belediye Başkanları, İlçe Müftüleri, Okul Müdürleri, Diğer daire amirleri, Sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Din Görevlileri, Muhtarlar Birliği, Esnaflar ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Sahil camii imam-hatibi Arif Yaman’ın sunduğu programa ilk konuşmayı din görevlileri adına İncesırt Köyü Dervişli Camii İmam-Hatibi Ali Sıpahioğlu yaptığı konuşmada; 3 yıl içerisinde Çayeli müftülüğümüzde olan değişim rüzgârından bahsederek İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan’ın gezilmedik bir Kur’an Kursu, Cami, Mescit bırakmadığını, sosyal ve dini içerikli programlarda her zaman personeliyle bir olarak, istişare ile meseleleri çözüme kavuşturduğunu, Çayeli Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosunu oluşturduğunu, web sitesini kurdurduğunu, Ezan kursları düzenleyerek halkımızın çeşitli makamlarda ezan dinlemesine sebep olduğunu, her zaman Din görevlilerinin hak ve hukuklarına araştırıp hak gaybları varsa onları geri kazandırdığını söyledi. Camilerin ve Kursların her türlü eksiklerini gidererek nizami hale getirdiğini, En önemlisi her zaman ister cemaatler olsun ister siyasiler olsun bütün herkese eşit mesafede olmuş ve konum gereği bulunması gereken sınırları koruduğunu söyledi. Ayrıca üç yıl içerisine sayılamayacak etkinlik, konferans ve programlar tertip ettiğini söyledi.

Daha sonra İlçemiz müftüsü Mehmet Ceylan’a ithafen hazırlanan “Sizinle üç yıl” slayt gösterisi izlendi. Mehmet Ceylan’ın önlüğünde yapılan etkinliklerden karelerin gösterildiği film programa her kesimden vatandaşımızı hem gururlandırdı aynı zamanda ayrılık olduğu içinde hüzünlendirdi.

Eski Cami ve Müftülük Adına bir konuşma yapan Muhammet Sarı; Mehmet Ceylan’ın çok değerli ve mütevazı bir şahsiye olduğunu söyledi. Yaş itibariyle büyük olmasından Çayeli’nde kaldığı süre içersinde kendisine yanlış bir davranış yapılmış ise Çayelililer adına özür dileklerini söyledi.
Muhammet Sarı’dan sonra kürsüye davet edilen Belediye Başkanı Rıza Çakır; Mehmet Ceylan hocamızın takva sahibi ve mütevazı bir şahsiyete sahip olduğunu, Çayeli’nde birçok ilki gerçekleştirdiğini, bütün kurum ve şahsiyetlere eşit mesafede olduğunu, önceki konuşmacıların söylediklerine katıldığını ve şahsına karşı bir yanlışımız olmuşsa özür diliyoruz, hakkınızı helal edin dedi.
Belediye Başkanı Rıza Çakır akabinde kürsüye davet edilen aynı zamanda İl Müftümüz İlyas Serenli şunları söyledi; Mehmet Ceylan hoca ile Erzurum’da  aynı okulda okuduklarını belirttikten sonra biraz önce izlediğimiz sunumda da görüldüğü gibi çok faal etkin, sosyal bir kişiliğe sahip olduğunu gördük. Öncücülüğünde yapılan hr programda din görevlilerimizin onun yanında olması bunu gösteriyor. Dedikten sonra programı düzenleyen tertip komitesine teşekkür etti.
Çayeli Kaymakamı Mehmet Yıldız; Mehmet Ceylan ile bir ay gibi kısa bir süre çalıştıklarını fakat programa katılımın bu denli yoğun olmasının Çayeli’nin kendisini ne kadar çok sahiplendiği gösterdiğini ifade ettikten sonra Memuriyetin cilvesi her iki, üç ve beş yılda bir tayinlerin olduğunu kendisine bundan sonraki görevlerinde başarılar diledi.
Çayeli’ne katkılarından dolayı Kaymakam Mehmet Yıldız tarafından Mehmet Ceylan’a takdirname verildi.
Daha söz alan Çayeli Eski Müftüsü Müftümüz Mehmet Ceylan yaptığı duygusal konuşmada katılımcılara teşekkür ederek helallik istedi.
Konuşmalardan sonra Meydan Ceylan’a Çayeli’ne hizmetlerinden dolayı plâketler verildi. Plaketlerin ardından misafirlere yemek ikram edildi.  Programın sonunda Mehmet Ceylan katılımcılara teşekkür ederek tek tek. Uğurladı.