EKONOMİ Haber Girişi : 09 Ekim 2010 16:38

Birecik İlçesinde Hizmetiçi Eğitim Kursu Düzenlendi

Birecik İlçesinde  Hizmetiçi Eğitim Kursu Düzenlendi
Birecik Müftülüğünce yaygın din eğitimi kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliğinin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla görevlilerin Kur’an okuyuşlarını güzel ve usulüne uygun daha iyi seviyeye yükseltebilmeleri maksadıyla 13 Eylül–15 Ekim 2010 tarihleri arasında “Kur’an-ı Kerim Hizmetiçi Eğitim Kursu” düzenlendi.
İlçe Müftüsü Mekki SOLMAZ, İlçe Vaizi Fahri BAŞAR ve Rehber öğretici Merkez Ulu Camii İmam Hatibi İlyas POLAT tarafından verilen kursa Birecik Merkez ve yakın köylerde görev yapan 17 din görevlisi katıldı.
İlçe Müftüsü Mekki SOLMAZ kurs ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu.Kur’an-ı Kerim’in güzel ses ve kendine has üslûpla okunması Kur’an-ı Kerime saygının gereğidir. Onun için Müslümanlar Kur’an-ı Kerim’i doğru ve güzel okumayı önemsemiş ve bu konuda eğitim-öğretim faaliyetleri başlatmış, bunu zamanla geliştirmişlerdir. Hz. Peygamber ’in (s.a.v.) Kur’an-ı Kerim’i ashabına ağır ağır okuması, ashaptan tertil üzere ve güzel sesle okuyanları övmesi kıraat eğitim ve öğretiminin temellerini oluşturmuştur. Günümüzde de hem ibadet esnasında, hem de müstakil olarak Kuran-ı Kerim’in usulüne uygun olarak okunmasına büyük önem verilmektedir. Bu bağlamda Diyanet İşleri Başkanlığı da din görevlilerin usulüne uygun ve güzel bir sesle Kur’an-ı Kerim okumalarını sağlamak amacıyla “Kuran-ı Kerim Hizmetiçi Eğitim Kursları” düzenlemeyi kararlaştırmış ve bu kurslarda fayda mülahaza edilmiştir. Birecik İlçe Müftülüğü olarak cami görevlilerimize yönelik kurs açmış bulunmaktayız.”