EKONOMİ Haber Girişi : 09 Ekim 2010 16:25

Denizli /Güney' de Kuran Ziyafeti Yapıldı.

Denizli /Güney' de Kuran Ziyafeti Yapıldı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesi ve Kur’an’ın indirilmeye başlamasının 1400. yılı münasebeti ile Güney Müftülüğü tarafından ‘Kur’an Ziyafeti’ programı düzenlendi.

Denizli ve Kütahya Simav’dan okuyucuların katıldığı programa vatandaşlar oldukça yoğun bir ilgi göstererek Belediye Sinema salonunu doldurdu. Yatsı namazından sonra başlayan programa başta İlçe Kaymakamı Muhammet KAYA ile İlçe Daire Amirleri olmak üzere çok sayıda vatandaşımız katıldı.
 
İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda İlçe Müftü vekili Abdullah YALMAN açılış konuşmasından sonra, Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi Son sınıf öğrencisi Hafız Ahmet SARIKAYA, Güney Merkez Hacı Hüseyin Camii İmam Hatibi Hafız Muhammed KARABACAK, Babadağ Merkez Çarşı Camii Müezzin Kayyımı Hafız Abdullatif CENGİZ, Kütahya ili Simav İlçesi Merkez Üzümpazarı Camii Müezzin Kayyımı Hafız Ertuğrul TAKAK, Kütahya Simav İlçesi Çitgöl Kasabası Camii Müezzin Kayyımı Hafız Selçuk DÖNMEZ ve Denizli Merkez Ulu Camii Müezzin Kayyımı Hafız Ahmet SARIKAYA, Kur’an tilavetlerini yaptılar. Kur’an tilavetlerinin arasında Ahmet SARIKAYA ile Ertuğrul TAKAK hocaların okuduğu çift ezanla renklenen program katılımcı hocalara hediye takdimi ile sona erdi.
2010 yılının Kur’an Yılı ilan edilmesine de uygun olarak düzenlenen programa oldukça yoğun ilgi gösteren vatandaşlar programın sonunda Kur’an okuyan hocalara,  programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade ettiler ve bu tür programların daha çok yapılmasını istediler.

Programın gündüz kısmında ise İlçe müftülüğü halen Güneyde görev yapmakta olan Din Görevlilerini ve Güneyde yaşayan emekli din görevlilerini misafirleriyle birlikte tabiat harikası olan Güney Şelalesinde buluşturdu ve yemek ikram etti. İlçe Kaymakamının da katıldığı yemek ikramından memnun kalan misafirler, Camiler ve Din Görevlileri Haftasında kendilerini unutmadıkları ve böyle bir program düzenledikleri için müftülüğe ve emeği geçenlere teşekkür ettiler