EKONOMİ Haber Girişi : 15 Haziran 2010 00:42

Kur'anı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Burdur Bölge birincisi belli oldu.

Kur'anı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Burdur Bölge birincisi belli oldu.
12 Haziran 2010 Cumartesi günü saat 14.00'da Burdur, Aydın, Antalya, Uşak, Manisa, Isparta, İzmir, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar İl birincilerinin katıldığı Bölge birinciliği İlimiz BUCAK ilçesi Merkez Hacı Ömerağa Camiinde yapıldı.

Din Görevlileri arasında Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Bölge Yarışması'na Burdur  ev sahipliği yaptı. Burdur ili Bucak ilçesi Merkez Hacı Ömerağa Camii'nde düzenlenen yarışmaya Burdur, Aydın, Antalya, Uşak, Manisa, Isparta, İzmir, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar  illerinden toplam 10 (on)  din görevlisi katıldı.
Vatandaşların ilgi gösterdiği yarışmada Burdur il Müftüsü Osman ARTAN, Burdur Müftü Yardımcısı Osman DEMİREL, Karamanlı ilçe Müftüsü Ali GÜLBAĞCI, Tefenni Müftüsü İbrahim GÜNEŞ ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yarışmanın açış konuşmasını yapan Burdur il Müftüsü Osman ARTAN, Kur`an-ı Kerim`in önemine değinerek, faydaları hususunda örnekler verdi.


Çok sayıda cemaatin hazır bulunduğu yarışmada, Din Görevlileri  10 dakika’da Kur`anı Kerim’den Kur’a ile belirlenen bir sahifeyi okudu. Yarışma güzel okuma, tecvid, eda-seda ve kıraat olmak üzere 4 dalda 100 üzerinden puanlama yapıldı.


Yarışma sonucunda Antalya ilinden Fatih KÜÇÜK birinci, Muğla'dan Süleyman BAYRAM İkinci ve Manisa ilinden Ali ATICI üçüncü oldu.

 
Yarışma sonucunda dereceye girenlerden birinci, İkinci ve Üçüncü olanlara çeşitli hediyeler verildi. Yarışmada Bölge birincisi olan ve Antalya ilini temsil eden Fatih KÜÇÜK, önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan Kur’an-ı Kerimi yüzünden okuma yarışmasının Türkiye finaline katılacak