EKONOMİ Haber Girişi : 14 Haziran 2010 00:44

Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Bölge Yarışması Siirtte Yapıldı

Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Bölge Yarışması Siirtte Yapıldı

Din Görevlileri arasında Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Bölge Yarışması'na Siirt  ev sahipliği yaptı.

Siirt Merkez Çarşı Camii'nde düzenlenen yarışmaya Siirt, Şırnak, Bitlis, Iğdır, Van ve Hakkari illerinden toplam altı din görevlisi katıldı.
Vatandaşların ilgi gösterdiği yarışmada Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, Siirt Müftü Yardımcısı M.Baki Bilgili, Baykan İlçe Müftüsü H.Hüseyin Kılınçal, Pervari İlçe Müftüsü Ramazan Avcı, Cezaevi Vaizi Murat Nergis ve Siirt İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Sabahattin Göztok  jüri heyetini oluşturan isimler oldu.

 

Yarışmanın açış konuşması yapan Siirt Müftüsü Faruk Arvas, Kur`an-ı Kerim`in önemine değinerek, faydaları hususunda örnekler verdi.

 

Çok sayıda cemaatin hazır bulunduğu yarışmada, Din Görevlileri  10 dakika’da Kur`an`i Kerim’den Kur’a ile belirlenen bir sahifeyi okudu. Yarışma güzel okuma, tecvid, eda-seda ve kıraat olmak üzere 4 dalda 100 üzerinden puanlama yapıldı.

 

Yarışma sonucunda Iğdır’dan Musa Çelik birinci, Siirt’ten Nuri Bildik İkinci ve Van İlinden Adnan Vural Üçüncü oldu.

 

Yarışma sonucunda dereceye girenlerden birinci, İkinci ve Üçüncü olanlara Siirt İl Müftülüğü tarafından Kur’an-i Kerim Siirt Fıstığı ile Siirt Battaniyesi hediye edildi. Ayrıca diğer yarışmacılara da Kur’an-i Kerim ve Siirt Fıstığı hediye edildi.

 

 Yarışmada Bölge birincisi olan ve Iğdır ilini temsil eden Musa Çelik, önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan Kur’an-i Kerimi yüzünden okuma yarışmasının Türkiye finaline katılacak.