ASAYİŞ Haber Girişi : 09 Ocak 2014 13:08

Kuduz köpeğin ısırdığı 4 yaşındaki çocuk öldü

Kuduz köpeğin ısırdığı 4 yaşındaki çocuk öldü

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde kuduz bir köpeğin ısırdığı 4 yaşındaki Berat Açar, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre, olay, Büyük Ağrı Mahallesi’nde meydana geldi. Acar ailesinin 2 çocuğundan biri olan Berat A. (4), başıboş bir köpek tarafından dudağından ısırıldı. Doğubayazıt Devlet Hastanesi’ne kaldırılan B’ye kuduz teşhisi konuldu. Ağrı Bulaşıcı Hastalıklar Birimi’nden gelen bir heyet, Doğubayazıt Devlet Hastanesi yetkilileriyle bir araya geldikten sonra B ve kardeşi S.’yi Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk ettiler.  Kuduz virüsünün vücuduna yayıldığı belirlenen Berat Açar, dün akşam saatlerinde öldü.

Ölüm olayı ardından Berat Açar’ın 2 kardeşi kuduz şüphesiyle Doğubayazıt Devlet Hastanesi’nde gözaltına alındı. Doğubayazıt Belediyesi ve Toplum Sağlık Merkezi ekipleri ilçe merkezindeki 500 kadar başı boş kedi ve köpeği aşıladı. Ekipler halkı bilinçlendirmek için broşür dağıtırken cami ve belediyeden yapılan anonslarda halkın  kuduz konusunda dikkatli olmaları istendi.