ERZURUM Haber Girişi : 09 Ocak 2014 13:05

SUNi MUCiZE!

SUNi MUCiZE!

Suni kar sistemi sayesinde Palandöken Kayak Merkezi’nde hem karsızlık sorunu aşıldı hem de sezon 60 gün uzatıldı...

Palandöken, suni kar sistemi sayesinde ülkenin kar sıkıntısı yaşamayan tek kayak merkezi oldu. Bu yıl ciddi anlamda kar sorunu yaşayan Uludağ ve Kartalkaya gibi önde gelen kayak merkezlerindeki turizmciler, suni kar sistemlerini incelemek için Palandöken’i mesken tuttu.

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Palandöken, bu yıl suni kar sistemleri sayesinde sorunsuz bir kayak sezonu geçiriyor. Son yılların en kurak kış döneminin yaşanmasına rağmen otellerin kendi pistlerine yaptırdığı suni kar sistemleri sayesinde karsızlık artık sorun olmaktan çıktı. 

Uludağ ve Kartalkaya gibi önemli kayak merkezlerinde halen daha kar yağmaması yüzünden pistlerin kayak için elverişli hale gelmezken, Palandöken’de 5 Aralık’tan bu yana aralıksız olarak kayak yapılabiliyor. 

Palandöken’deki Xanadu ve Polat Rönesans otellerin kendi pistlerine 30’ar bin metreküp kapasiteli göletler vasıtasıyla yapılan suni kar sayesinde, kayak sezonu 60 gün uzatılırken, bu durum kar sorununun yaşandığı Uludağ ve Kartalkaya’daki turizmcilerin de dikkatini çekti. 

Xanadu Oteli İdari İşler Müdürü Ömer Akca, birçok otelcinin Palandöken’e gelerek suni kar sistemlerini incelediklerini belirterek, “Suni kar sistemleri sayesinde hem kar sorununu çözdük hem de kayak sezonunu 60 gün uzattık. Haliyle bu durum, ciddi kar sıkıntısının yaşandığı Uludağ ve Kartalkaya başta olmak üzere önemli kayak merkezindeki turizmci dostlarımızın da dikkatini çekti. Sistemi incelemek için Palandöken’e gelen dostlarımıza yardımcı oluyoruz. Şu anda Türkiye’nin en sorunsuz kayak merkezinin Palandöken olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi. 

Xanadu ve Polat Rönesans Otel’in dağın zirvesinde yaptırılan göletten özel bir sistemle yapılan suni kar sistemi sayesinde kayak tutkunları, Aralık ayının ilk günlerinden itibaren yaklaşık 150 gün  boyunca Palandöken’in pistlerinde kayak yapabilecek.  Ayrıca aydınlatmalı pistler sayesinde de gece-gündüz kayak keyfi imkanı otellerce misafirlerini sunuluyor. Pistlerde gece kayağı akşam 20.00’ye kadar yapılabiliyor ancak müşterilerin talep doğrultusunda bu süre 24 saate kadar çıkarılabiliyor.