GÜNDEM Haber Girişi : 02 Kasım 2015 22:55

Korucuk Köyü!

Korucuk Köyü!
7-25 Aralık yargı darbe girişiminden sonra maskesi düşen ve nihayetinde de devlet tarafından terör örgütü ilan edilen paralel yapı yenilgiye doymuyor.
7-25 Aralık yargı darbe girişiminden sonra maskesi düşen ve nihayetinde de devlet 
tarafından terör örgütü ilan edilen paralel yapı yenilgiye doymuyor. Önce 2014 yerel 
seçiminde hezimete uğradı, ardından Cumhurbaşkanlığı seçiminde yerle bir oldu. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin tek başına iktidar olamamasını aklınca kendine "zafer" diye yazan paralel yapı, 1 Kasım'da yeni bir künde yedi. Ancak yenildikçe yenilmek isteyen paralelciler şimdi de Korucuk Köyü'ndeki mevzi başarıda teselli aramaya başladılar. Erzurum'da güney ilçelerde HDP'yi yani PKK'yı destekleyen paralel yapı diğer ilçelerde de MHP'ye kol kanat germişlerdi. AK Parti aleyhine olabilecek herşeyi kendileri için büyük kazanım olarak gören paralel yapı, Pasinler'in Korucuk Köyü'ndeki sembolik başarıdan sonra düğün bayram 
yapmaya başladılar. Neymiş efendim, Korucuk'ta paralel yapının desteklediği MHP, AK Parti'den çok oy almış.
Başarı mı başarı!
Ama bizim buralarda buna, "Aşığına yuduzmuş çuruna güveniyor" derler. Yahut da züğürt tesellisi...Yine de hem MHP'yi hem de MHP'nin hamisi paralelcileri kutluyoruz!  İşte 1 Kasım seçimlerinin Korucuk'taki sonucu:1053 numaralı sandıkta 210 seçmenden 179'u oy kullandı.
Oy sayımında MHP'ye 105, AK Parti'ye 44, CHP'ye 5, SP'ye 5, HKP'ye 3, DP'ye 2, BTP'ye 2, VP'ye 1, BBP'ye 1, HDP'ye 1 oy çıktı, 6 oy ise, geçersiz sayıldı.7 Haziran seçimlerinde ise ,127 seçmen MHP'yi, 41'i ise AK Parti'yi tercih etmişti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.