EKONOMİ Haber Girişi : 07 Eylül 2010 11:12

Kızıldağ'da Düzenlenen Kur'an Ziyafeti Dinleyenleri Mest Etti

Kızıldağ'da Düzenlenen Kur'an Ziyafeti Dinleyenleri Mest Etti

ADANA-Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2010 Yılını Kur'an Yılı ilan etmesi ve Kur'an–ı Kerim'in indirilişinin 1400.yıldönümü dolayısıyla İlk defa Karaisalı İlçe Müftülüğü tarafından Kızıldağ Yaylasında “Kur'an Ziyafeti Programı” düzenledi. Yüzlerce davetli katıldı. Tilavet olunan Kur’an-ı Kerim dinleyicileri mest etti.

Programa Adana emekli müftüsü Mehmet Barış, Karaisalı Müftüsü Sezai Erdal, din görevlileri, öğrenciler, veliler ve  çok sayıda bay ve bayan vatandaşlar katıldı.

Kur’an ziyafeti öncesinde bir açılış konuşma yapan Karaisalı İlçe Müftüsü Sezai Erdal, Kur’an-ı Kerim’in Allah’ın yüce kelamı olduğunu belirterek, “Kur’an okunması ile ibadet olunan, peygamber efendimize indirilen en büyük mucizelerden birisidir. Mucize akıllara durgunluk veren bir hadisedir. Kur’an’ı Kerim’in dünya ve ahret rehberi olduğunu belirten İlçe Müftü Erdal, Cenabı Hak bizler cennete girelim ve kendi rahmetine erişelim diye Peygamber Efendimizle bize Kur’an-ı Kerimi gönderdi. Dolayısıyla biz Müslümanlar olarak kitabımızı okumak ve onun aşkıyla kalplerimizi, gönüllerimizi doldurmak ve ondan hayatımızı öğrenmek zorundayız. Bu zorunluluğumuzu hatırlatmak bu duygumuzun ebedi olarak varlığını sağlayabilmek için Kur’an-ı Kerim ziyafeti düzenledik.

 Kur’an’ın 1400 yıldır insanlara ışık tutuğunu, toplumların manevi hastalıklarına şifa olduğunu ve özellikle günümüzde Kuran’a ihtiyacın daha fazla olduğunu ifade etti. İnşallah gelecek yıllarda daha kapsamlı yapmayı planlanmayacağız. Böyle güzel ve anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirterek, davete katılan bütün vatandaşlara teşekkür ederim. ”dedi

Daha sonra kürsüye gelen emekli müftüsü Mehmet Barış ise düzenlenen Kuran ziyafeti programı için İlçe Müftüsüne ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Program teravih namazından sonra kelamların en güzeli Kur’an tilavetiyle başladı. Vahdettin Hayırlıoğlu nefis bir aşir okuyarak dinleyenleri adeta kendinden geçirdi. Mehmet Kara’nın Kur’an ziyafeti  ’nın güzel sesiyle okuduğu farklı bir Aşr-ı Şerifle  devam etti.

Kızıldağ da yoğun bir ilginin olduğu etkinlikte, Adana Karaisalı’nın tanınmış hafızlarından Vahdettin Hayırlıoğlu, Mehmet Kara, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Hacı Cumalı Öztürk ve Tepebağ Kur'an Kursundan hafızlığını yeni tamamlamış olan öğrencilerden İbrahim Adıgüzel, Muhammed Ali Gülek ve Adana birinci olan Taner Akçin davetlilere okudukları Kur'an-ı Kerim, ilahiler ve kasidelerle unutulmaz saatler yaşattılar.

Katılımcılar tarafından büyük beğeni ile izlendi. Etkinliğe katılanlar, bu tür etkinliklerin daha sık aralıklarla yapılmasını talep ettiler.

Etkinlik, dua okunmasıyla sona erdi. Program sonunda davetlilere geleneksel kandil simidi yanında kek ,meyve  suyu, cezerye ve çeşitli hediyeler dağıtıldı .Ayrıca Tepebağ Kursunda hafızlığını yeni biteren hafızlar adına  yaş pasta kesip dağıtıldı.