GÜNCEL Haber Girişi : 07 Ocak 2010 23:59

Kestanepazarı Öğrencilerinden İcazet Merasimi Hazırlıkları

Kestanepazarı Öğrencilerinden İcazet Merasimi Hazırlıkları

İzmir Kestanepazarı Eğitim Kurumları'nda hafızlığını tamamlayıp yaklaşık 4 yıldır aşere ve takrib eğitimlerini sürdüren beş öğrenci için icazet merasimi düzenlenecek. İzmir İl Müftülüğü'yle birlikte 10 Ocak 2010 Pazar günü Kestanepazarı Camisi'nde yapılacak merasim, Dost TV ve diğer ulusal ve yerel televizyonlarca naklen yayınlanacak.

Kuruluşundan bugüne hep ilklere imza atan Kestanepazarı'nın, "İzmir'den Türkiyeye Büyük Kur'ân Ziyafeti" ismiyle hazırladığı programda hanımlara özel yer ayrıldı. Ünlü kurrâ hafızların katılacağı tören, saat 09.30 ile 14.30 arasında devam edecek. Kur'ân ziyafetine dönüşecek merasime kurrâ hafızlar Ramazan Pakdil, Talip Akbal, Yrd. Doç. Dr. Fatih Çollak, Mustafa Demirkan, Mehmet Sevinç, Osman Eğin ve Selim Menteşeli'nin yanı sıra birçok misafir kurrâ okuyucu katılacak.

Kestanepazarı Kur'ân Kursu Yönetici ve Öğreticisi Kurrâ Hafız Mustafa Tipi, kursun sonunda Emrah Karabaş, Ramazan Altun, Sadık Yazar, Şenol Günay ve Yasin Serttaş isimli hafız öğrencilerin, aşere ve takrib eğitimlerini tamamladığını belirtti. Türkiye'nin nadir kurumlarında verilen bu eğitimleri tamamlayan beş hafızın İzmir için büyük bir kazanç olduğunu belirten Tipi, İstanbul'dan sonra İzmir'de de başarılı okuyucular yetiştirileceğini söyledi. Gelecek yıllarda aşere ve takribin Kestanepazarı Eğitim Kurumları bünyesinde sürdürüleceği müjdesini de verdi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun da programa katılacak olmasının Kestanepazarı ve İzmir için bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Mustafa Tipi, ayrıca 10 kişilik bir grupla eğitimlerine devam ettiklerini bildirdi.

Merasime misafir olarak ise hafızlar Abdullah Türk, Metin Yeşildağ, Emre Eriş, Abdurrahman Akçay, Abdullah Boz, Nevzat Yavaşoğlu, Ali Özgelen, Ramazan Aran, Mustafa Bozduman, Abdülkadir Yürür, Şerafettin Özer ve kurrâ hafız Mustafa Çelik de katılacak.

AŞERE TAKRİB İLMİNİN TARİHÇESİ VE ÖNEMİ ANLATILACAK

Merasimde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyelerinden kurrâ hafız Yrd. Doç. Dr. Fatih Çollak, "Aşere Takrib İlminin Tarihçesi ve Önemi" konusunu anlatacak. Sunuculuğu ulusal televizyonlarda çeşitli programlar hazırlayıp sunan Mustafa Efe tarafından yapılacak merasimde İzmir İl Müftüsü İbrahim Acar, Karabağlar İlçe Müftüsü Emin Arık, Konak İlçe Müftüsü Mehmet Şahin ve Kestanepazarı Millî Kültür ve Ahlâka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez de birer konuşma yapacak.

Program sonunda aşere takrib icazetnameleri, kurrâ hafız Talip Akbal tarafından okunarak öğrencilere takdim edilecek. Duanın ardından, katılımcılara ve icazet alan öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı, İzmir Valiliği, İl Müftülüğü, Kestanepazarı Eğitim Kurumları ve diğer kuruluşlarca hazırlanan takdirname, başarı belgeleri ve hediyeler verilecek.

Canlı yayın için uydu frekansları şöyle: TURKSAT 1-CDOWNLINK : 11071 SEMBOL : 2200FEC : 5/6 VERTICAL