ERZURUM Haber Girişi : 13 Aralık 2013 19:35

Kemhan camii yeniden ibadete açıldı

Kemhan camii yeniden ibadete açıldı

Mülkiyeti Şeyh Ahmet Vakfına ait olan ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen Kemhan Camisi Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın katıldığı bir törenle yeniden ibadete açıldı. 

Cami hakkında bilgiler veren Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan Bin 604 yılında Hacı Bünyad tarafından yaptırılan ve dört ahşap direk üzerine inşa edilen camisinin 19. Yüzyılda da Kemhanzade Ahmet Ağa tarafından onarıldığını ve isminin buradan geldiğini belirtti.

Kemhan Camisi’nin kurdelesini keserek yeniden ibadete açan Vali Altıparmak: “410 yıllık Ata yadigarı eserin restorasyonunda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.“Bunu yapıların dönem dönem restorasyonlarını gerçekleştirenlerden, gelip namaz kılıp dua edenlerden Allah razı olsun” diyen Vali Altıparmak, devletin kısıtlı bütçelere rağmen büyük bir fedakarlık yaparak bu eserlere para ayırdığını belirtti. Vali Altıparmak: “Ecdad yadigarı eserler ayakta kalsın isteniyor. Bundan dolayı da yine tüm bürokratlarımıza, çalışan mimarından mühendisine ve işçisinden desinetörüne herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.