GÜNDEM Haber Girişi : 13 Aralık 2013 19:34

Engelli evi ve terapi merkezi hizmete girdi

Engelli evi ve terapi merkezi hizmete girdi

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ile Erzurum Ticaret Borsası Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü“ SODES Hayat Birlikte Güzel“ projesi ile Engelli vatandaşlar için oluşturulan“ Engelli Evi ve Terapi Merkezi“ dün yapılan açılış töreni ile engellilerin hizmete girdi.

Engeli  Evi  ve Terapi Merkezi” açılış törenine ,Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Adalet Komisyonu Başkanı Erol Ofluoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık ,Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak ,Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, Cezaevi Savcısı Mevlüt Yalçın, Baro Başkanı Faruk Terzioğlu ,Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Şahin , Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nihat Dal, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Gökçe, Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe ile Koruma Kurulu Üyeleri, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda davetli ve Engelli ve  aileleri katıldı.  

SODES PROJESİ KAPSAMINDA ENGELLİ EVİ 6 ODALI

 “ SODES Hayat Birlikte Güzel” projesi kapsamında   Dumlu  Açık Ceza İnfaz Kurumu kampüsünde  yaklaşık 170 metre karelik bir alanda 6 odadan oluşan “Engelli Evi ve Terapi Merkezi” yoğun bir katılım ile hizmete girdi.

ENGELLİ AİLELERİN UMUDU OLDU

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık  ile Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ. Hakkı Hınıslıoğlu’nun  girişimleri ile temelleri atılan, yaklaşık 3 aylık bir süre zarfında hizmete açılan “Engelli Evi  ve Terapi Merkezi” aynı zamanda Engelli Ailelerinin de umudu oldu.

Fizyoterapi aletleri, Kütüphane ve  Bilgisayar sınıfının yer aldığı  merkezde ayrıca  kitap okuma bölümü, masa tenisi , satranç kursları ve Atlı terapi merkezi ile engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata daha etkin katılımlarının sağlanması  amaçlanıyor.

BAŞSAVCI APAÇIK,VALİ YARDIMCISI İÇYER AT’A BİNDİ

Açılış törenin ardından Atlı cafe de yapılan “Atlı Terapi” merkezini gezen Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık ile Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, terapi atına bindi.

BAŞSAVCI APAÇIK, ”300 ENGELLE ÇOCUĞUMUZ EĞİTİM GÖRÜYOR”

Başsavcı Apaçık,”Türkiye’de ilk kez Erzurum’da açılan Atlı terapi merkezinde 300 engelli çocuğumuz bu merkezde tedavi oluyor. Özel hazırlanan parkurda hem kendilerine güven tazelemiş oluyor, hem de atların insan vücuduna ısı ve titreşim yolu ile gönderdiği bilimsel olarak tespit edilen sinyallerle, çalışmayan kasları çalıştırabiliyor. Bu proje Türkiye’de ilk kez Erzurum’da hayata geçirildi. Bu proje Türkiye için örnek teşkil etmektedir. Suça sürüklenen çocuklarımıza burada vereceğimiz eğitimle birlikte bilgisayar kursu da görerek destek olacağız” dedi.

Cem Bakırcı/Palandöken