EKONOMİ Haber Girişi : 25 Ağustos 2011 15:49

Kazandığı altınları Afrikalı çocuklara gönderdi

Kazandığı altınları Afrikalı çocuklara gönderdi

Adana’nın Yüreğir İlçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi Yeni Türkmenoğlu Camii’nde açılan Yaz Kur’an Kursu öğrencileri arasında yapılan yarışmada birinci olan Salih Akçalı ve Alihan Sarız aldığı altınları açlık ve sefalet çeken Afrika ’ya kuraklık nedeniyle ölümle pençeleşen Somali halkına gönderilmek üzere Camii Görevlisi Erol Özere teslim ettiler.

Kuran Kerimi Güzel okumada, ezberde, bilgi yarışmasında dallarında kazandığı altınları almayarak Camii görevlisi Erol Özer’e teslim eden Alihan Sarız, öncelikle Kur’an Kurslarında aldıkları eğitimle ve kendilerini motive etmek için yaptıkları bu yarışmadan dolayı tüm hocalarına teşekkür etti. Kazandığı ödülünü, televizyonlarda izlediği açlık ve sefalet içerisinde olan Afrika’daki kardeşlerine göndermek istediğini belirtti.

Salih Akçalı, Ben Somalili çocukların halini gazetede görünce çok üzüldüm. Peygamber Efendimiz’in (sav) bir hadisi vardır: ’Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.’ Onun için ben de bu sene gittiğim Ulubatlı Hasan Mahallesi Yeni Türkmenoğlu Camiinde kazandığım altını bu çocuklara göndermek istedim. Bu altından bir kişi bile yararlansa ne mutlu bana.”

Altınları teslim alan camii İmamı Erol Özer de  " Bir yarışma neticesinde büyük bir civanmertlik göstererek alın teri ile kazandığı altınları açlık çeken kardeşlerine gönderip onların ihtiyaçları için kullanılmasını istediğini, bu davranışından dolayı kendisini canı gönülden kutladığını ifade etti.

Yeni Türkmenoğlu Camii’nde düzenlenen törene İmam Hatip Erol Özer, Diyanet görevlileri, Yaz Kur’an Kursu öğrencileri veliler ve vatandaşlar katıldı