EKONOMİ Haber Girişi : 29 Kasım 2010 18:26

Kartepe İlçe Müftülüğü Bayan Personele Sağlık Eğitimi

Kartepe İlçe Müftülüğü Bayan Personele Sağlık Eğitimi
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleşen sağlık eğitiminde kadınlara özellikle son dönemlerde artış gösteren kanser vakaları hakkında bilgiler verildi.

KANSER GİBİ HASTALIKLAR

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlı sağlık kent genelinde gerçekleştirdiği sağlık eğitimlerini sürdürüyor. Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan eğitimler Kartepe İlçesi'nde sürdü. Kartepeli bayan diyanet çalışanlarına verilen sağlık eğitimin konusu özellikle kanser gibi kadın hastalıkları oldu. Eğitimlere Kartepe İlçe Müftüsü İsmail Gülşen de katıldı.

ERKEN TEŞHİS

Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapılan sağlık eğitimine yaklaşık 300 Kartepeli kadın katıldı. Kanser gibi rahatsızlıkların katılımcılara anlatıldığı sağlık eğitiminde kadınların bu hastalıklara karşı bilinçlenmesi sağlandı. Erken teşhisin öneminin anlatıldığı eğitimlerin sonunda Büyükşehir Belediyesi personeli Gülay Örcün'e soruları cevapladı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği eğitimin sonunda katılımcılara sağlık kitabı ve broşürleri dağıtıldı.