EKONOMİ Haber Girişi : 29 Kasım 2010 18:18

Seyhan İlçe Müftülüsü Halil UZUN görevine başladı.

Seyhan İlçe Müftülüsü Halil UZUN görevine başladı.

Seyhan İlçe Müftülüğüne atanan Halil Uzun hac dönüşü Seyhan ilçesindeki görevine başladı.

Adana-2.'de kafile başkanı olarak hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden Halil Uzun 26.11.2010 'da Hac'dan dönerek görevine başladı.

Kutsal topraklara yaptığımız yolculuğun oldukça iyi geçtiğini, olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını, huzur içinde gidip mutlu bir şekilde döndüklerini yaklaşık 40 gün kutsal topraklarda kaldıklarını ” ifade etti.
Önce Medine-i Münevvere ’ye akabinde Mekke’ye intikal ettiklerini söyleyen Uzun, Allah herkese bu ibadeti nasip etsin, hac ibadeti ne kadar anlatılsa yine de anlatılmış olmaz bu ibadet ancak yaşanır ”dedi

Adana 'dan gönderilen bütün selamları yerlerine ulaştırdıklarını ifade eden Halil Uzun, Kutsal mekânlarda, Beytullah'ta, Arafat'ta ve Ravza'da Adana için, ülkemiz için, vatandaşlarımız için ve bütün insanlık için özellikle dua ettiklerini belirtti.

Seyhan ilçesinin Yeni Müftüsü Kim?

1964 yılında Çorum’da doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi. İlkokul dönemin de ve okul bitiminden sonra yörenin bilinen hocalarından Arapça ve Kur’ân-ı Kerim dersleri aldı.Meşhur Hacı Hafız Mehmet Efendiden hafızlığa başladı.1981 yılında Çorum İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Bir buçuk yıl İmam Hatiplik yaptıktan sonra istifa ederek 1982 yılında başladığı On dokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1986 yılında FAKÜLTE DÖNEM BİRİNCİSİ OLARAK mezun oldu. Üniversite öğretimi sırasında Özel Samsun Lisans Eğitim Merkezi (SALEM) ‘ne İngilizce kursunda “İNTER MEDİATE” kursuna devam ederek sertifika aldı.

1986 yılında girdiği Müftülük imtihanını kazanarak Erzurum-Kara yazı İlçesinde göreve başladı. Askerlik görevini Kırklareli Hudut Taburunda Subay olarak tamamladıktan sonra Sivas-Hafik Müftüsü olarak göreve başladı. Aynı görevde iken girmiş olduğu Yurtdışı sınavlarını kazanarak 5 yıllığına Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Avustralya’nın Melbourne kentinde görevlendirildi. Yurtdışı görevindeyken yaptığı hizmetler dikkate alınarak çeşitli kuruluşlar tarafından Takdirname, Teşekkür name ve Şiltlerle ödüllendirildi.

Yurtdışı görevi sona erdikten sonra Tokat-Sulusaray Müftülüğüne, 2000 yılında ise Yozgat-Yerköy Müftülüğüne getirildi. Aynı görevdeyken Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kısa süreli Hollanda-Deventer bölgesinde Kurban Bayramında görevlendirildi. 09.09.2005 tarihinde ise Bandırma Müftülüğüne ,10.10.2008 İzmit Müftülüğüne getirildi.

Bu görevler sırasında başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere Vali, İl Müftüleri ve Kaymakamlar yaptığı hizmetleri dikkate alarak Şilt, Takdir ve Teşekkür name ile ödüllendirmişlerdir. Üç defa 6 yıl üst üste sicil amirlerinden 90 ve yukarı not aldığından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 3 kez kademe ilerlemesi verilmiştir. Güney Marmara Gazeteciler Cemiyetinin yaptığı yaklaşık on bin kişinin katıldığı kamuoyu araştırması ve anket sonucunda en fazla oyu alarak 2006 yılı YILIN BÜROKRATI seçilip, Kaymakam Salih KESER’in  elinden ödülünü aldı. Son olarak Seyhan Müftülüğüne getirilen Halil UZUN,17.09.2010 tarihinde yeni görevine başladı.

Evli ve üç çocuk babası olan Halil UZUN Arapça ve İngilizce bilmektedir.