ASAYİŞ Haber Girişi : 07 Kasım 2013 11:07

Karar bozulmalı

Karar bozulmalı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ESOB Başkan ve yöneticileri ile ilgili verdiği kararların kısmen bozulması yönünde mütalaa verdi. 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı mütalaasında; "Birlik Yönetim Kurulunun kararına göre gerek Avrupa Birliği gerekse Dünya Bankasından alınan eğitim projelerinin yürütülmesi esnasında yapılacak olan harcamaları, ihale etmeye, teklif almaya, karşılıklarını ödemeye, gerekli yazışmaları yapmaya ve banka hesapları üzerinde işlem yapmaya Başkan Rasim Fırat ve Genel Sekreter Cüneyt Acır’a yetki verildiği gözetildiğinde diğer sanıkların zimmet suçuna ne şekilde katıldıkları karar gerekçesinde tartışılmaması yasaya aykırı ve temyiz itirazları bu itibarla yerinde görüldüğünden hükümlerin bozulması..." ifadelerine yer verdi. 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı mütalaasını Yargıtay 5. Ceza Dairesine bildirdi. Mütalaayı inceleyecek olan Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin davayla ilgili önümüzdeki günlerde kararını açıklaması bekleniyor. 

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi, ESOB Başkanı Rasim Fırat ve Yönetim Kurulu üyelerini ayrı ayrı 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırmıştı...