GÜNDEM Haber Girişi : 18 Aralık 2013 09:10

KAR TİMLERİ SEÇİME HAZIR

KAR TİMLERİ SEÇİME HAZIR

Yaklaşık 5 bin 574 kilometrelik yol ağı bulunan Erzurum’da İl Özel İdaresi, yerel seçimlerle ilgili tüm tedbirlerini şimdiden aldı. Yerel seçimlerin propaganda döneminin kışın en sert günlerine denk gelmesi nedeniyle Erzurum İl Özel İdaresi’nde “seçim timleri” oluşturuldu.  Belediye başkan ve meclis üyesi adaylarının köy köy, ilçe ilçe yapacakları siyasi gezilerde “kar engeli”yle karşılaşmaması için 19 ayrı bakımevinde 117 personel, 113 araçla görev yapacak. Erzurum İl Genel Sekreteri Ednan Yazıcı, “Tüm tedbirlerimizi aldık. Siyasi partiler, ne zaman, nerede çalışma yapacaklarını bize bildirirse, ekiplerimiz o yolları kardan temizleyerek, adaylarımızın rahat çalışmalarını sağlayacaklar” dedi. 

Yaklaşık 5 bin 574 kilometrelik yol ağı bulunan Erzurum’da İl Özel İdaresi, yerel seçimlerle ilgili tüm tedbirlerini şimdiden aldı. Türkiye’nin en soğuk ve kış şartlarının en sert geçtiği kenti olan Erzurum’da başkan ve belediye meclis üyesi adaylarının güvenli bir şekilde propaganda süreci yaşamaları için 117 kişilik bir ekip görevlendirildi.  Bu ekip hem kış boyunca kar temizliği yapacak hem de sorumluluk bölgesinde seçim çalışması yapacak olan adayların kar engeline takılmaması için görev yapacak.

İl Özel İdaresi olarak 883 köye hizmet verdiklerini ve 19 ayrı bakımevinde toplam 117 personel ve 113 araçla karla mücadele çalışması yaptıklarını anlatan İl Genel Sekreteri Ednan Yazıcı, kar timlerin bu kış aynı zamanda siyasetçilerin seçim çalışmalarına da bir bakıma yardımcı olacaklarını söyledi. İlçe ve köylerde seçim çalışması yapacak olan adayların zorlu kış şartlarına yenik düşmemesi için tüm tedbirleri şimdiden aldıklarını anlatan Yazıcı, “Yeter ki siyasetçilerimiz bize nerede, ne zaman çalışma yapacaklarını önceden bildirsin. Haberimiz olduğu takdirde onların rahat çalışabilmesi için ekiplerimiz seferber edilecek” dedi. 

“Seçim dönemi için arkadaşlarla bir araya gelip bir istişare toplantısı yaptık” diyen Yazıcı, şunları söyledi: 

İlçe ve köy gezilerine çıkan siyasi parti adayları için Erzurum İl Özel İdaresi olarak her türlü tedbiri alacağız. Bize haber verdikleri takdirde kendilerine bir greyder ve kar püskürtme aracı eşlik edecek. İlçelerde toplam 19 bakımevi var. Adaylar hangi ilçeye giderlerse o ilçedeki bakımevlerinde görevli ekiplerde adaylara eşlik edecektir. Biz seçim dönemi olsun olmasın karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak adayların köylere ekiplerle birlikte gitmelerini sağlamamız lazım. Tabii ki coğrafya olarak Türkiye’nin en zor coğrafyası ve en çetin kış şartlarının yaşandığı bir ilde görev yapıyoruz. Bu dönemde siyasi partilerin bir mağduriyet yaşamalarını istemeyiz. Hangi partiden olursa olsun mutlaka gezilere çıkmadan 1 gün önce bizden veya il kriz merkezinden hava ve yol durumuyla ilgili bilgi almaları ve ona göre seçim gezilerini planlamalarını öneriyoruz. Biz tedbirlerimizi alıyoruz ama partiler de adaylar da mutlaka tedbir almalı. Yolları açık tutmaya gayret ediyoruz. Eğer bir siyasi parti kalabalık bir grupla köy ziyaretine gidiyorsa yol genişletme çalışmaları içinde çalışma yapacağız. Bakımevlerindeki ekiplerimiz her an yola çıkmak için hazır bekleyecek.