SİYASET Haber Girişi : 08 Haziran 2015 01:34

İşte 25. Dönem Erzurum milletvekilleri

İşte 25. Dönem Erzurum milletvekilleri
Kesin olmayan sonuçlara göre Milletvekili olarak Erzurum'u TBMM'de Efkan Ala (AK Parti), Adnan Yılmaz (AK Parti), Zehra Taşkesenlioğlu (AK Parti), İbrahim Aydemir (AK Parti, Kamil Aydın (MHP), Seher Akçınar Bayar (HDP) temsil edecek.
Kesin olmayan sonuçlara göre Milletvekili olarak Erzurum'u TBMM'de Efkan Ala (AK Parti), Adnan Yılmaz (AK Parti), Zehra Taşkesenlioğlu (AK Parti), İbrahim Aydemir (AK Parti, Kamil Aydın (MHP), Seher Akçınar Bayar (HDP) temsil edecek
İşte 25. Dönem Erzurum milletvekillerinin özgeçmişi

Efkan Ala
1965 yılında Erzurum'da doğan Efkan Ala, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1987 mezunudur. 1988'de kaymakamlık stajına başladı. İki yıl Sakarya Valiliği maiyet memurluğu, bir yıl İngiltere'de hizmet içi eğitimden sonra, ikişer yıl Dernekpazarı, Kabataş ilçelerinde kaymakamlık, Tunceli'de vali yardımcılığı yaptı. İçişleri Bakanlığı'nda Eğitim Şube Müdürlüğü, İller İdaresi Daire Başkanlığı,Turizm Bakanlığı'nda Eğitim Genel Müdürlüğü ve Müşavirlik görevlerinde bulundu. Batman valiliğinden sonra 14 Eylül 2004 tarihinde Diyarbakır Valiliği'ne atanmıştır. 
10 Eylül 2007 tarihi itibariyle Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirilmiştir. Son olarak 17 Aralık 2013'te gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonunda görevinden istifa eden İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yerine başbakan tarafından atanmıştır.

Adnan Yılmaz
Adnan Yılmaz, 29 Ekim 1953'te Erzurum Hasankale'de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Fatime'dir. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Erzurum Belediyesinde göreve başladı. 1973'te Türkiye Zirai Donatım Kurumu (TZDK) Ankara Bölge Müdürlüğüne atandı. TZDK Erzurum Bölge Müdürlüğünde Personel Şefi, Bölge Müdür Yardımcısı görevlerinde bulundu. 1992'de Erzurum Bölge Müdürü oldu. Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Kamu Yöneticisi, Uzman, Şube Müdürü ve Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak görev yaptı. 
2011 Genel Seçimlerinde 24. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili olarak seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisinde Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. Türkiye Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Genel Sekreteri ve Türkiye Peru Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak görev yapmaktadır. 
Orta düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk sahibidir.
Zehra Taşkesenlioğlu
1972 yılında Erzurum da doğdu 1995 Uludağ Üniversitesi İ..B.B.F den mezun oldu
Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve Kamu Kuruluşlarında AB mali Yardımları ve Proje Döngü Yönetimi Eğitimleri vermekte , kamu kuruluşları ve yerel yönetimlere Danışmanlık yaptı.

İbrahim Aydemir
1962 yılında Erzurum'da doğdu. Mali Müşavir, Atatürk Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Mali müşavirlik yaptı. Doğu Anadolu Sağlık Hizmetleri'ni kurdu. Erzurum Gazetesi'ni çıkardı. Kanal 25'in kurucu ortağı oldu. AK PARTi Erzurum il Başkan Yardımcılığı yaptı. Aydemir, ingilizce bilmektedir.

Kamil Aydın
Kamil Aydın, 1963 yılında Erzurum'un Veyisefendi Mahallesin'de doğdu.  İlkokulu 12 Mart İlkokulu'nda , ortaokulu 23 Temmuz Ortaokulu'nda ve lise tahsilini de Erzurum Lisesi'nde tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümün'den 1985 yılında mezun oldu. 1986 yılında Robert Koleji yaz okulu sertifikası aldı. Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) tarafından organize edilen Doğu Anadolu Kırsal Kalkınma Projesi'nde (1985) görev aldı. 1989-1995 yılları arasında Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini İngiltere'nin Warwick Üniversitesi'nde tamamladı.1 Aralık 2008'de Atatürk Üniversitesi'nde yürüttüğü idari ve akademik görevlerde bulundu. 2001- 2009 yılları arasında Dil Merkezi Müdürü, 2006-2009 yıllarında da Etik Kurul Üyeliği görevlende bulunan Aydın, evli ve iki çocuk babasıdır. Aydın, iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Seher Akçınar Bayar
1982 yılında Adıyaman'ın Çelikhan İlçesi'nde doğdu. İlk Öğretimini burada, Orta ve Lise öğretimini Malatya'da tamamladıktan sonra 1998 yılında Dicle Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü kazandı.  O zaman 28 şubat yönetiminin devam meden baskıcı uygulamaları Yükseköğretim Kurumu'nun başörtüsü yasakları nedeniyle üniversiteyi yarıda bıraktı. Yaklaşık 10 yıllık bir aradan sonra 2011 yılındaki 28 Şubat mağduru öğrenciler içini yapılan aftan yararlanarak kazandığı bölüme tekrar devam etti ve bölümü bitirdi.

Etiketler : vekil
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.