SİYASET Haber Girişi : 08 Haziran 2015 01:22

Erzurum seçimini yaptı

Erzurum seçimini yaptı
Erzurum'da 484 bin 714 seçmen, 2 bin 179 sandıkta oy kullanmak için sabah 08.00'den itibaren sandık başına gitti.
Erzurum'da 484 bin 714 seçmen, 2 bin 179 sandıkta oy kullanmak için sabah 08.00'den itibaren sandık başına gitti. Vali Anadolu Lisesi'nde oyunu kullanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, eşi Gülay Sekmen'le birlikte Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu İlköğretim Okulu'ndaki 1200 numaralı sandık tercihte bulundu.
Erzurum'da 484 bin 714 seçmen, 2 bin 179 sandıkta oy kullanmak için sabah 08.00'den itibaren sandık başına gitti. Erzurum Valisi Anadolu Lisesi'nde oyunu kullanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, eşi Gülay Sekmen'le birlikte Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu İlköğretim Okulu'ndaki 1200 numaralı sandık tercihte bulundu.

Yakutiye ve Aziziye'de oy kullandılar
AK Parti'nin Erzurum Milletvekili adayları oylarını Yakutiye ve Aziziye ilçelerinde kullandı. Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala Aziziye ilçesi Ilıca semtindeki Fatih İlkokulu'ndaki 1043 nolu sandığa oy attı. Adnan Yılmaz, Erzurum Lisesi 1158 nolu sandıkta, Zehra Taşkesenlioğlu Yakutiye İlçesi 12 Mart İlkokulu'nda, İbrahim Aydemir Yakutiye'deki Kurtuluş İlkokulu 1133 nolu sandıkta, Abdurrahim Fırat Ömer Nasuhi Bilmen Okulu'ndaki 1129 nolu sandıkta Zafer Tarıkdaroğlu ise Vali Vefik İlkolu'ndaki 1088 nolu sandıkta oy kullandı. AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ise oyunu İMKB İnönü İlköğretim Okulu 1142 Numaralı sandığa attı.

Vali sıra bekledi
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, 25'inci dönem Milletvekili Seçimi için oyunu Anadolu Lisesi'nde kullandı. Okula yalnız gelen Vali Altıparmak, 1168 nolu sandıkta oy kullanmak için bir süre sırada bekledi. Nüfus cüzdanını verdiği görevliden aldığı oy pusulası ve zarfı inceleyen Altıparmak, oy kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini de söyledi. Altıparmak, daha sonra kabine girerek mühürlediği oy pusulasını zarf içinde şeffaf sandığa attı.
Sandıklarda önlem alındı
Erzurum'da seçim sandıklarıyla ilgili gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını söyleyen Vali Altıparmak,
"Hemen her köyde her sandık bölgesinde güvenlik güçleri var. Bazı yerlerde jandarma bazı yerlerde polis. Dolayısıyla açık oy kullanma veya farklı bir şekilde yönlendirme mümkün olmayacaktır diye düşünüyoruz. Olmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sonucu göreceğiz. Bundan rahatsız olanlar olabilir ama asla 'Şuna oy verin buna oy verin' gibi bir yönlendirme yapmak zaten mümkün değil. Kişi kime oy vermek istiyorsa ona versin. Doğru olarak oya, sandığa yansısın istiyoruz. Bunun için tedbirler aldık" dedi.

Sekmen eşiyle oy kullandı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, eşi Gülay Sekmen ile birlikte Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu İlköğretim Okulu 1200 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Sekmen, sandık müşahitleriyle ve sandık başkanlarıyla sohbet etti. Başkan Sekmen ve eşi Gülay Sekmen daha sonra 1200 numaralı sandığın bulunduğu salona gelerek oy kullanma sırasına girdi. Başkan Sekmen oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada,"Milletvekili Genel Seçimi öncelikle vatanımıza, milletimize ve Erzurumumuz'a hayırlı olsun. Milli iradeyi sandığa yansıtmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

Kamil Aydın ve Anatepe 
oylarını kullandı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın ve İl Başkanı Ahmet Anatepe oyunu kullandı.
Sabancı Ortaokulu'ndaki 1327 Nolu sandıkta oyunu kullanan Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, "Vatana, Millete ve Erzuruma hayırlı uğurlu olsun" dedi. Oyunu kullandıktan sonra sandık görevlileri ile tokalaşan Kamil Aydın,seçimlere katılım oranı hakkında bilgi alarak kolaylıklar diledi.
MHP Erzurum İl Başkanı Ahmet Anatepe'de oyunu Celal Akın İlkokulu'ndaki 1211 Nolu sandıkta kullanarak, seçimin hayırlı olmasını diledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.