İmzalar atıldı sorun çözüldü

Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin önünde artık engel yok… Şimdi sıra, dizi dizi fabrikada…

Başkan Erdoğan talimat verdi, bürokratik defans sonlandı.

Pasinler yolundaki ikinci organize sanayi bölgesinin, arazi yapısındaki sorunlardan ötürü boşaltılması sonrasında yeni organize sanayi bölgesi arayışına geçildi. Uzmanlar bu kez Ilıca Aşkale yolu üzerinde bir arazi saptadı. Ancak bu arazi de MSB’ye aitti. Kullanılmayan boş bir araziydi, ama kayıtlarda “askeriye” diye geçiyordu. Buna rağmen arazinin bir buçuk milyon metrekaresi, 2.OSB’ye tahsis edildi.

Fakat söz konusu arazi, yatırım başvurusu sayısı karşısında yetersiz kaldı. Tekrar harekete geçen ilgili birimler, aylar süren görüşmeler sonucunda, istenilen yeni arazi de tahsis edildi. Bu karardan sonra 2.OSB’de toplam büyüklük iki buçuk milyon metrekareye çıktı… Şimdi sıra, başvuruda bulunan 170 yatırımcıya yapılacak arsa tahsisine geldi. Bu başvurular arasında, ciddi sayıda büyük ölçekli yatırımlar da var. 2.OSB tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde tahminen 30 bin civarında istihdam olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla tekrar hızlanan ikinci organize sanayinin arazi genişlemesi çalışması, nihayet beklentiler doğrultusunda sonuçlandı.

Geçen hafta içerisinde

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’le birlikte Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti milletvekilleri; Selami Altınok, Mehmet Emin Öz, Abdurrahim Fırat ve Fatma Öncü, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın ile 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya’nın yer aldığı bir heyet Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’i ziyaret etti.

Erzurum’un iktisadi ve sosyal çehresini olumlu anlamda değiştirecek olan bu gelişme, göçü frenleyeceği gibi tersi göçü de teşvik edecektir.

Çünkü irili ufaklı toplam 170 tane fabrika ya da imalathane hizmete girecek.

Ve yeni OSB’de, birincisinde olduğu gibi depo ve benzeri işletmeler olmayacak.

Tamamen üretime dönük bir bölge…

Her şeyden önce bu meselede, elini taşın altına koyan ve yılmadan usanmadan ciddi çaba sarf eden herkesi canı gönülden tebrik ediyoruz.

Laf değil, iş ürettiler.

Yatırımcı arayıp buldular, iş insanlarını Erzurum’a davet edip görüşmeler yaptılar.

Adeta bir pazarlamacı gibi didindiler.

Tabii ki en büyük teşekkürü de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkediyor.

Çünkü:

O, başından beri bu sanayi bölgesinin olması için kararlı bir irade sergiledi ve her fırsatta yürütülen çalışmaları takip etti.

Nihayet son bir talimatından sonra da, OSB’nin toplam büyüklüğü iki buçuk milyon metrekareye ulaştı.

En geç iki yıl sonra yeni organize sanayi bölgesinde muazzam bir manzara ortaya çıkacak.

170 tane işletme, binlerce çalışan ve çeşit çeşit ürün…

Beraberinde, ihracat hacmi de artacak Erzurum’un…

Ayakta alkışlanacak bir gelişme…

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halan Öztürk 25 Haziran 2024 23:56

    Demiryolu ve lojistik köy çok önemli olacak. Erzurum’un çevresinde başlamış ve halen bitmemiş tünelleri var. Kırık, dallıkavak, kop ve çirişli. Bu tüneller olmadan sanayi zorluk yaşar

  • Dadaş 11 Haziran 2024 08:44

    Sivasın sadece nuri demirağ osb alanı 8,5 milyon metrekare. Ve bu alana tekstil vs yatırımı kabul edilmiyor, tamamı yüksek teknolojiye ayrılmış. . Ülkenin en büyük alanına sahip Erzurumda üç beş metrekare için Sevinç naraları atılıyor. Halimizden nasıl olduğumuz belli. Ahvalimiz belliki epey sürer.

  • Levent sutcu 10 Haziran 2024 20:41

    Sayın nurgazi,ASELSAN Adiyamana 480 milyon dolarlık bir sermaye ile kablo konnektor fabrikasi kurdu bile.bizim tcdd 9.bolge mudurlugu kurumun Web sayfasında bile yok.afyon geldi bizi geçti.buyuk şehir olmayan bir il geldi bizi geçti.sen hala birilerine şakşakçılik peşindesin.