EKONOMİ Haber Girişi : 16 Eylül 2010 20:36

İlyas Serenli ; Dilenciler Dini İstismar Ediyor

İlyas Serenli ; Dilenciler Dini İstismar Ediyor
Rize İl Müftüsü İlyas Serenli, bütün uzuvları yerinde, çalışabilecek durumda olan bir kişinin dilenmesini ve dilenciliği meslek edinmesini 'dini istismar' olarak değerlendirdi.

Rize'de sayıları gün geçtikçe artan dilenciler hakkında açıklama yapan Müftü Serenli, "Eli ayağı tutan, bütün uzuvları yerinde olan bir insanın muhtaç olmamasına rağmen dilenmesi, yardım talebinde bulunması dinimizce caiz değildir. Bu kişiler, insanların merhamet duygularıyla oynayarak dini istismar ediyor. Dini ticarete döküyor." dedi.

Sokaklarda dini hadislerin bulunduğu kitapçıkları satan kişilere karşı da vatandaşın dikkatli olmasını isteyen Serenli, "Vatandaşlarımız, özellikle Ramazan ayında, bayramlarda ve dini günlerde bu kişilere acıyarak sadaka veriyor. Ayrıca, sokaklarda yüce Kur'an-ı Kerim'den hadislerin yer aldığı kitapçıkları satan kişileri gören vatandaşlarımız duruma dini boyuttan bakarak alma zorunluluğu hissediyor. Rize'de vatandaşımızın arayıp da bulamadığı hiçbir dini içerik yoktur. Vatandaşlar, bu içerikleri ilde bu tür malzeme satan esnaflarımızdan temin edebilirler." diye konuştu.

Serenli, gerçekten yardıma muhtaç olan ve dilenmek zorunda kalan kişilerin ilde bulunan yardım kuruluşlarına müracaat edebileceğini de sözlerine ekledi.