EKONOMİ Haber Girişi : 15 Eylül 2010 23:08

Giresun Müftüsü Akkuş: 9 Ekim'de kız ve erkek 42 hafız taç giyecek

Giresun Müftüsü Akkuş: 9 Ekim'de kız ve erkek 42 hafız taç giyecek

Giresun İl Müftüsü Necati Akkuş, 9 Ekim'de kız ve erkeklerden oluşan 42 hafızın taç giyme ve diploma merasiminin yapılacağını belirtti.

Giresun İl Müftüsü Necati Akkuş başkanlığındaki İlçe Müftüleri ve Vaizleri Eylül Ayı Toplantısı Görele İlçe Müftülüğü'nde yapıldı.

Giresun İl Müftüsü Necati Akkuş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak il müftüsü başkanlığında ilçe müftüleri ile beraber toplantı yapıldığını söyledi. Toplantıda konuşan Akkuş, bu toplantıları, birlik ve beraberliği sağlamak, karşılaşılan sorunların çözüm yollarını bulmak, hizmetin daha verimli nasıl sağlanacağını ve sorunları masaya yatırarak çözüm yollarını aramak amacıyla yaptıklarını ifade etti. Giresun İl Müftüsü Necati Akkuş, şunları söyledi:

"Toplantılarımızda geçen ayın muhasebesini yaparak, gelecek ayın plan ve projesini hazırlıyoruz. Her ay mutat olarak yaptığımız ilçe müftüleri ve vaizleri toplantısında geride bıraktığımız Ramazan ayı içerisinde, il ve ilçe genelinde yapmış olduğumuz vaaz, irşat ve diğer dini programlarla ilgili bir değerlendirme yaptık. Bunun akabinde gündem maddeleri içerisinde ünümüzdeki dönemde hacca gidecek olan hacı adaylarımızla ilgili seminer ve aşı programları ile ilgili bir değerlendirme yaptık. Yine önümüzdeki Ekim ayında kutlanacak olan 'Din Görevlileri ve Camiler Haftası' münasebeti ile ilgi ilimiz kapalı spor salonunda yapılacak olan programla ilgili bir değerlendirme yaptık. Ayrıca, 9 Ekim'de Bulancak ilçesinde yapılacak olan ve il merkezi kapalı spor salonunda hafızlık icazet merasimi ile ilgili bir değerlendirme yaptık. Değerlendirmeler içerisinde kızlı erkekli 42 hafızımıza taç giyme ve diploma merasimi yapılacak. Bu konuyla ilgili görüş alış verişinde bulunduk."

Görele Müftülüğü'nün ev sahipliği yaptığı toplantı, ilçelerin durumlarıyla ilgili yapılan istişarelerle sona erdi