EKONOMİ Haber Girişi : 12 Mart 2010 22:00

İlçe Müftüleri Ceyhan 'da Toplandı

İlçe Müftüleri Ceyhan 'da Toplandı

Adana Müftülüğü tarafından her ay bir ilçede düzenlenen İlçe Müftüleri toplantısı Ceyhan İlçesinde yapıldı.

 

Mart Ayı İlçe Müftüleri toplantısı Ceyhan Ticaret Borsasında yapıldı. İl Müftüsü İsmail Canbolat  başkanlığında yapılan ilçe müftüleri toplantısına, Personel Şube Müdürü Muzaffer Topçu ,İlçe Müftüleri katıldı.

 

Toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan İl Müftüsü İsmail Canbolat, ilçe müftüleri toplantısını her ay başka bir ilçede gerçekleştirdiklerini, mart ayı toplantısını da  Ceyhan ilçesinde yapıyor olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

 

Gündemde ilk olarak 2010 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında il geneli Konferans Programı ve diğer etkinlikler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Toplantıda Mesleki Bilgileri Seviye Tespit Sınavı, Sınav Yönetmeliğindeki Değişiklikleri, Diyanet Gençlik Spor Kulübü Derneğince Turnuva düzenlenmesi ve  diğer idari konular görüşüldü.

 

Toplantının ardından bir açıklama yapan Ceyhan İlçe Müftü Halil Şekerci, İl Müftüsü ve ilçe müftülerini Ceyhan ilçesinde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirti.

 

Toplantıdan sonra 3 Nisanda temeli atılacak olan Ceyhan Bölge Yatılı Kur'an Kursu ve Hizmet Binası'nı gezildi ve Ceyhan Müftüsü Halil Şekerciden bilgi aldı.

 

Şekerci;” Bölge Yatılı Kur'an Kursu ve Hizmet Binası ve Hasanağa Cami yanındaki arsa üzerine yapımı devam ettiğini ve mevcut Yatılı Kur'an Kursu binasının şartlarının yetersiz olması ve Ceyhan'da müftülük hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine uygun bir binanın olmaması sebebiyle yapımı düşünülen bina, çok amaçlı olarak Ceyhanlılara hizmet vereceğini. Bina projesi içerisinde Kur'an Kursu'nun yanı sıra 200 kişilik toplantı salonu, otopark, kütüphane, kitap satış reyonu, sığınak,wc ve  özürlü vatandaşlar için asansör, müftülük hizmet dairesi de yer alacağını.”söyledi.