EKONOMİ Haber Girişi : 12 Mart 2010 21:49

Birecik İlçe Müftülüğü personelinden öğrencilere burs

Birecik İlçe Müftülüğü personelinden öğrencilere burs

"Kız Çocukları Okulsuz Kalmasın" kampanyası çerçevesinde Birecik İlçe Müftülüğü personeli tarafından öğrencilere burs verildi.
Diyanet İşleri Başkanlığının  açmış olduğu " Kız Çocukları Okulsuz Kalmasın" kampanyası çerçevesinde Birecik İlçe Müftülüğü personeli tarafından 2010 yılı haziran ayı sonuna kadar eğitim ve öğretime devam ettiği müddetçe, din görevlileri ve ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından tespit edilen, halen eğitim ve öğrenimine devam eden fakir, yetim, yardıma muhtaç ve çalışkan 7 tane kız öğrenciye burs verildi.

Birecik kaymakamının makamında gerçekleştirilen yardım törenine Birecik Kaymakamı Sayın Ozan BALCI, ilçe müftüsü Mekki SOLMAZ, Müftülük Şefi Hamit ULUDAĞ ve Fatmacık Köyü Camii İmam Hatibi Bayram Ali YILDIRIM katıldılar. Birecik Kaymakamı Sayın Ozan BALCI Birecik İlçe müftülüğü personelinin katkılarıyla gerçekleşen bu yardım kampanyası nedeniyle personel adına ilçe müftüsü Mekki SOLMAZ’a eğitim-öğretim bağlamında bu nazik ve kadirşinas hareketinden dolayı teşekkür etti.

Bu yardımlara ilaveten Birecik Kaymakamı Sayın Ozan BALCI da anılan öğrencilerin her birine kitap seti hediye edip Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından da giyindirdi. İlçe Müftüsü Mekki SOLMAZ da “Kız öğrencilerimiz eğitimlerine devam ettikleri takdirde kendilerine “Kız çocukları okulsuz kalmasın” kampanyası çerçevesinde 2010 yılı Mayıs ayında da yardım yapılacaktır.” dedi