GENEL Haber Girişi : 14 Ocak 2019 10:24

"Hilton nereye yapılacak?" sorusunun cevabını Palandöken açıklıyor:MNG'nin karşısına!

Hilton, havalimanı yolunda MNG AVM'nin karşısındaki Hazine'ye ait arazide temel atacak, 17 ayda oteli hizmete açacak.
Uzun süreden beri Erzurum'da "şehir oteli" kurmak isteyen ancak geçmiş yıllarda sırf o günkü belediye başkanının akla ziyan tutumu yüzünden, bu isteğinden vazgeçen Hilton, neyse ki şimdi sağ duyu sahibi vali ve belediye başkanı sayesinde, ertelediği kararını hayata geçiriyor.

Vali Memiş ve Başkan 
Sekmen ikna etti
Dünyanın pek çok ülkesinde oteller zinciri olarak faaliyet gösteren ve ülkemizde de onlarca şehirde çeşitli çaplarda hizmet veren Hilton, üç yıl sonra Erzurum'da da kapılarını misafirlerine açacak. Vali Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in girişimleri sonucu, vaktiyle o günkü belediye başkanı yüzünden kapattığı Erzurum defterini yeniden açan Hilton, Erzurum'a orta ölçekli bir şehir oteli kuracak.

Hilton sayesinde, 
başka markalar da gelecek
Hilton gibi dünya ölçeğinde bir mar- kanın, kayak şehri Erzurum'a bir şehir oteli yapacak olması, aynı sektörde faaliyet gösteren benzer ölçek- teki turizm şirketlerinin de ilgisini Er- zurum'a kaydıracaktır. Yıllar önce aralarında hemşerimiz Burhanettin Kaya'nın sahibi olduğu Kaya Rama- da ve Sheraton Erzurum'a otel yapmak istemiş, ancak tüm iyi niyetli gi- rişimlerine rağmen turizm düşmanı bir anlayış yüzünden bu amaçlarına ulaşamamışlardı.
Verda KARATAY-Palandöken

Etiketler : Hilton
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.