GENEL Haber Girişi : 14 Ocak 2019 09:56

Engelli olmayan sporcularla yarıştı; dördüncü oldu

Engelli olmayan sporcularla yarıştı; dördüncü oldu
Son yıllarda ülkemizde de otizmli insanlara yönelik yapılan kimi düzenlemeler ve hayatın içinde gerçekleştirilen kimi uygulamalar artık olumlu meyvelerini vermeye başladı.
Öyle ki daha düne kadar sırf otizmli denilerek, evle ya da belli merkezlere hapsedilen çocuklarımız, son yıllarda öylesine aktif hale geldiler ki, şimdi kendi alanlarında yaptıkları mücadeleyi de aşarak, normal insanlara karşı da yarışabiliyorlar.

İşte buna en tipik örnek Erzurum İstinaf Mahkeme- si Başsavcısı Ünal Bingül'ün otizmli iki çocuğundan biri olan Murat Bingül... Evet yanlış duymadınız otizmli Murat, geçen günlerde Erzurum'da kendi yaş grubunda yapılan ancak engelli olmayan gençlerin katıldığı kayak yarışmasında 4. oldu. Bu başarı alkışlanmayacaksa neyi alkışlayacağız? Ancak gelinen bu nokta için ilgili kurumların yanı sıra, bir alkışı da Murat'ın fedakar annesi Nesrin Kaya Bingül ile babası Ünal Bingül hakketmiyor mu?           Muhammet Ali ÖZCANLI - Palandöken

Etiketler : otizm
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.